El proper dimarts 23 d’abril, la Fundació Amics de la Gent Gran tornarà a celebrar una de les festivitats més importants de Catalunya, la diada de Sant Jordi, una data especial per a l’entitat, les persones que acompanyen i el voluntariat.

La fundació tindrà dotze paradetes on es podran comprar roses naturals i ajudar, d’aquesta manera, a lluitar contra la soledat no desitjada de les persones grans. A les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona es comptarà amb parada, així com a altres municipis catalans com Vilanova, Sant Adrià del Besòs, Reus, Cambrils, Granollers, Sant Cugat o Sabadell.

Amb aquest esperit, la Fundació Amics de la Gent Gran organitza “Sant Jordi en Companyia”, un programa ple d’activitats de socialització, amb el qual porten caliu i amistat a les persones grans de l’entitat i, tots plegats, viure la tradició d’aquest dia. Són les següents:

Lliurament de roses i llibres. Totes les persones grans que acompanya l’entitat rebran roses de la mà de les persones voluntàries. A més, gràcies a la donació de diverses editorials, també rebran un llibre escollit per la persona voluntària que els acompanya i un punt de llibre de la fundació. Es repartiran prop de 3.000 roses i llibres.

Punts de venda de roses. Als mateixos punts de recollida de roses i llibres es podran comprar roses naturals i col·laborar, d’aquesta manera, amb la causa.

Activitats locals. A moltes de les delegacions s’organitzaran activitats locals, com ara tallers temàtics, trobades, tertúlies, esmorzars i berenars que permetran a les persones grans de l’entitat gaudir en companyia d’una de les festivitats més especials i emotives de l’any.

Implicació de personalitats públiques. Com cada any, es comptarà amb la participació de personalitats il·lustres del món de la cultura, la restauració o el periodisme, que faran visites a persones grans i faran el lliurament de la rosa i el llibre. Per exemple, al 2023, Judith Mascó, Quim Masferrer, Carme Ruscalleda, Antoni Bassas, Joan Pera i Eduard Farelo, entre altres, es van afegir a la campanya.

Sensibilització a través de les xarxes socials. Des dels comptes de xarxes socials, l’entitat publicarà testimonis de persones grans i persones voluntàries, i ho farà amb el hashtag #SantJordiEnCompanyia. També convidarà a fer-ho al voluntariat i a les personalitats públiques que visitin o truquin a persones grans de l’entitat, així com a tota la ciutadania que vulgui compartir el seu #SantJordiEnCompanyia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!