Dissabte 25 de març, solemnitat de l’Anunciació del Senyor, se celebra la Jornada per la Vida amb el lema Amb tu per la vida, sempre. Com recorden en un missatge els bisbes de la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la Vida, “aquest dia l’Església celebra el misteri de l’encarnació, quan el Verb de Déu va assumir, per amor, la nostra naturalesa humana per dur-la a la plenitud”.

Els bisbes conviden a acompanyar la vida humana, la vida de cada persona, “en totes les fases de la seva existència, des de la concepció fins a la mort natural, augmentant les cures quan la vida és més vulnerable”.

Per això, enumeren les vides que “han de ser acompanyades”.

En primer lloc, assenyalen l’inici de la vida. En aquest sentit, subratllen que “les lleis que promouen i amplien el suposat ‘dret a l’avortament’ són absolutament injustes perquè ‘legalitzen la mort de persones innocents i indefenses”.

Els prelats reclamen “una reflexió serena” que vagi a les arrels del problema i que es busquin alternatives reals perquè les mares no hagin de recórrer a l’avortament.

Els refugiats i immigrants també ocupen un lloc destacat en el missatge episcopal i fan referència a les paraules del Papa a Fratelli tutti.

Els bisbes reflexionen sobre la malaltia mental, especialment alerten sobre l’augment de suïcidis, sobretot entre els més joves, i ofereixen la col·laboració de l’Església per afrontar el tema.

MISSATGE EPISCOPAL

“En una societat del descart i la desvinculació, els grans sempre tenen molt a perdre”

En relació amb l’ancianitat, segons els bisbes, cal un plantejament perquè la gent gran sigui protagonista i que es creïn canals “per escoltar la seva veu i per donar-los espai en la vida de l’Església i de la societat”.

Al final de la vida, el missatge recorda que davant la fragilitat la temptació és buscar “falses vies, que pretenen eliminar el patiment, quan el que es fa és posar fi a la vida de la persona”.

Així, mostren el seu rebuig per la llei que regula l’eutanàsia i demanen que s’aprovi una llei integral de cures pal·liatives.

Els bisbes aporten algunes propostes d’acció: promoure la pregària per la defensa de la vida, proposar el testimoni personal i el compromís d’acompanyar les persones que han de ser especialment acompanyades.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!