Com cada mes de setembre, aquests dies tots hem reprès l’activitat pròpia de durant l’any. Es pot dir que l’arrencada del curs escolar ens permet recuperar el pols normal de la nostra societat. L’inici del calendari lectiu s’estén a les universitats, a les empreses, a les institucions públiques, als clubs esportius, a les entitats socials… També a l’Església, tot i que a l’estiu poc s’atura l’acció pastoral, celebrativa i evangelitzadora de les parròquies. En aquest context, amb l’energia d’un nou començament, s’afronta el relleu a la direcció d’aquesta publicació que cada setmana se cita amb els seus milers de lectors i subscriptors, entre els quals tenim la sort de comptar-vos. És un bon moment per renovar el nostre compromís amb els valors fundacionals d’aquest setmanari d’informació i de cultura religiosa, fundat fa més de quaranta anys per iniciativa de Mons. Joan E. Jarque i Mn. Francesc Malgosa. Aquest relleu donarà continuïtat al canvi d’etapa iniciat ara fa un any a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana per fer possible dos projectes engrescadors, que a nivell econòmic s’han aconseguit equilibrar amb la recent fusió de les seves fundacions en una de sola, que presideix l’arquebisbe de Barcelona. A través d’aquestes línies, també volem agrair la dedicació de Mn. Miquel Ramón durant la seva etapa al capdavant d’aquesta revista. Seguirem llegint-lo a través dels seus articles que ens relacionaran ciència i fe. Seguirem comptant amb el seu mestratge, com a consiliari.

Aquesta setmana posem en primer pla el viatge del papa Francesc al Kazakhstan, per participar al VII Congrés de Líders de Religions Mundials i Tradicionals. En el novè any de pontificat, els viatges del Sant Pare seran un eix important de la seva activitat apostòlica. Us convidem a llegir l’entrevista a Mons. José Luis Mumbiela, bisbe de la diòcesi de la Santíssima Trinitat a Almaty (Kazakhstan). La conversa amb aquest prevere nascut a Montsó (Osca) permet conèixer la realitat de l’Església d’aquest país asiàtic, a pocs dies de començar octubre, el mes missioner per excel·lència.

Tots els membres d’aquesta redacció estem a punt per explicar-vos l’actualitat religiosa amb una mirada pròpia centrada, principalment, en l’Església catòlica. Encomanats al Senyor, procurarem fer-ho amb il·lusió i responsabilitat. Ens hi voleu acompanyar?

PS. El patronat de la Fundació Missatge Humà i Cristià, que presideix l’arquebisbe de Barcelona, ha nomenat el periodista Òscar Martí Navarro com a nou director del setmanari Catalunya Cristiana, en substitució del Dr. Miquel Ramón Fuentes, que continuarà a la revista com a consiliari i coordinarà l’àrea de ciència i fe. La periodista Carme Munté, fins ara cap de redacció, passa a ser-ne la sotsdirectora.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!