Després de vuit anys d’estar pres sense haver tingut dret a cap judici han alliberat el sacerdot i vicari episcopal xinès P. Joseph Lu Genjun. La causa de la detenció va ser la seva negativa a formar part de l’Associació Patriòtica que pretén controlar l’Església des de l’oficialisme, segons va informar l’agència Asia News. El P. Genjun ha estat alliberat sense condicions, la qual cosa significa que no el van fer firmar cap compromís d’adhesió a l’Associació Patriòtica.

Aquest fet s’ha interpretat com una atenció a les continuades peticions de Mons. Francis An Shuxin, qui és el Coadjutor després de ser alliberat de 10 anys de presó i haver acceptat unir-se a l’Associació Patriòtica.

El sacerdot alliberat ja havia estat reclòs en diverses ocasions des de 1990. Quan es va ordenar, el 2001 va ser enviat durant tres anys al camp de reeducació de Gao Yang, a Hebei. Després de complir aquesta condemna, va ser arrestat novament i l’any 2006 el van transportar a la presó, on s’hi ha estat 8 anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!