Alliberats 19 cristians segrestats pels jihadistes

Ja estan lliures 19 dels cristians sirians segrestats per l’Estat Islàmic durant l’ofensiva del 23 de febrer als pobles cristians al llarg del riu Khabur, la província nord-oriental de Jazira i Síria.

“És un grup petit, en comparació amb els centenars de cristians que encara són presoners de l’Estat Islàmic, però les negociacions continuen per alliberar els altres, i esperem que això sigui possible”, ha explicat l’arquebisbe Jacques Behnan Hindo, cap de l’arxieparquia sirocatòlica de Hassakè-Nisibi.

Els caps de les Esglésies i de les comunitats locals miren de mantenir oberts els contactes i les negociacions amb la milícia de l’Estat Islàmic a través d’alguns líders tribals musulmans locals. “És un moment delicat”, ha dit l’arquebisbe, “i qualsevol iniciativa o paraula sense mesurar i sense ponderar pot augmentar els riscos per a tothom”.

Els 19 segrestats que han estat alliberats pertanyen al poble de Tel Goran. Entre ells hi ha dues dones, una d’embarassada que ha hagut de deixar en mans dels jihadistes una filla de sis anys.

“Des de l’inici de la guerra jihadista en aquests pobles”, constata l’arquebisbe Behnan, “els atacs aeris de la coalició internacional contra les posicions de l’Estat Islàmic s’han suspès de manera estranya”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!