Alliberat un jesuïta indi després de 8 mesos de segrest

El P. Alexis Prem Kumar, el jesuïta indi segrestat a l’Afganistan fa vuit mesos ha estat alliberat. Ho explica el Servei Jesuïta als Refugiats (SJR), que expressa “la gratitud immensa al Govern” de l’Índia pel paper que ha tingut en el procés d’alliberament.

“Els darrers vuit mesos”, explica el P. Peter Balleis, director general del SJR, “han estat un llarg període d’incertesa terrible i de prova. Som conscients dels esforços posats en marxa per l’alliberament i estem agraïts a tots els qui han pregat, sense oblidar els nens de l’escola on el pare havia estat segrestat”.

El P. Kumar va ser segrestat el 2 de juny de l’any passat a l’Afganistan occidental per un grup d’homes sense identificar, mentre visitava una escola del SJR, dins d’un camp situat a 34 quilòmetres de la ciutat d’Herat. El sacerdot jesuïta, de 47 anys, es troba en bon estat de salut, tot i que afectat psicològicament pel tràngol passat.

El SJR treballa a l’Afganistan des del 2005. Malgrat els mesos difícils de captiveri del P. Kumar, el SJR ha tirat endavant els projectes educatius al país. “El nostre paper a l’Afganistan és ajudar les persones desplaçades i proporcionar-los oportunitats per a la seva educació i formació professional. Hem estat al costat dels afganesos molt abans del segrest del P. Kumar i els continuarem donant suport en totes les formes possibles” ha assegurat el P. Stan Fernandes, director regional del SJR a Àsia del Sud.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!