Les sis germanes de la Congregació de Santa Anna segrestades per una banda armada el 19 de gener a Port-au-Prince (Haití) han estat alliberades. Segons han explicat les fonts locals, les monges viatjaven en un autobús, que va ser aturat per homes armats que van prendre com a ostatges tots els passatgers i van exigir un rescat de 3,5 milions de dòlars.

Els mitjans vaticans han informat de l’alliberament a través de l’arquebisbe de la capital haitiana, Max Leroy Mésidor, president de la Conferència Episcopal d’Haití, que ha expressat la seva alegria per la notícia i ha agraït totes les mostres de suport i d’ajuda.

De la seva banda, Pierre-André Dumas, bisbe d’Anse-à-Veau-Miragoâne i vicepresident de la Conferència Episcopal, també ha donat gràcies al Senyor per l’alliberament. A través d’una nota, Dumas ha expressat que “aquest fet traumàtic ha posat una vegada més a prova la nostra fe, però aquesta roman indestructible. Hem clamat a Déu i Ell ens ha fet forts en les nostres proves i ha tornat els captius a la llibertat. Ha convertit els cors endurits i alliberarà Haití de tot mal, perquè tots els seus fills coneguin l’alegria d’una llibertat inestimable”.

L’alliberament de les monges ha arribat l’endemà de la jornada de pregària, meditació i adoració eucarística convocada per l’arxidiòcesi de Port-au-Prince i la Conferència Haitiana de Religiosos

En l’Àngelus del diumenge 21 de gener, el Papa va fer una crida molt sentida per l’alliberament de les religioses i pels drames que viu l’illa: “Prego per l’harmonia social al país i faig una crida a tothom, perquè es posi fi a la violència que tant de patiment està causant en aquesta estimada població.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!