Alistair Dutton ha estat escollit secretari general de Càritas internacional i dirigirà la Confederació, que inclou 162 organitzacions nacionals de Càritas, fins al 2027.

La seva elecció es produeix dos dies després que l’arquebisbe de Tòquio, Mons. Tarcisio Isao Kikuchi, fos escollit nou president de l’organisme.

Dutton actualment és director executiu de Càritas Escòcia i té més de 25 anys d’experiència en el sector humanitari. Ha dirigit projectes en més de 70 països i del 2009 al 2014 va ser director humanitari de Càritas internacional.

ALISTAIR DUTTON

“Servir Càritas durant les tres darreres dècades ha estat un gran privilegi per a mi. Càritas ha estat la meva llar, la meva família i la meva vocació”

En l’assemblea general dels delegats de Càritas, Dutton s’ha compromès a “escoltar amb humilitat, reflexionar detingudament i bastir ponts. Prometo fer servir el poder de convocatòria del secretari general per fer avançar plegats la Confederació”.

Dutton va treballar per primer cop amb Càritas el 1996 i des de llavors la seva trajectòria l’ha portat arreu del món: guerres a Kosovo, al Darfur, l’Iraq i Síria; el tsunami a Àsia; els terratrèmols a Haití, Indonèsia i Xile; conflictes a Àfrica; onades migratòries al Pròxim Orient; la devastació de l’emergència climàtica i fenòmens meteorològics extrems al Pakistan, Birmània, l’Índia i Bangladesh; crisis alimentàries a Àfrica o la realitat dels estats insulars que s’enfonsen al Pacífic.

El 2014 va ser director general del Projecte Sphere, l’organisme internacional d’estàndards humanitaris, i cap de la Unitat de Programes Humanitaris per a Àfrica de Christian Aid del 2005 al 2009.

D’altra banda, Kirsty Robertson, directora general de Càritas Austràlia, ha estat escollida nova vicepresidenta de Càritas internacional.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!