Alerta sobre la desigualtat creixent

Amb motiu del Dia Internacional de la Solidaritat Humana, que se celebra el 20 de desembre, les organitzacions que integren la iniciativa “Enllaça’t per la Justícia” han redactat un missatge (PDF) que serà difós a les parròquies i comunitats cristianes del país durant el quart diumenge d’Advent.

Càritas, Confer, Justícia i Pau, Mans Unides i Redes són les entitats que signen aquest comunicat i que criden l’atenció sobre la realitat escandalosa de desigualtat i pobresa que afecta nombrosos països i regions del món, on duen a terme la seva feina amb les comunitats més vulnerables.

Com el papa Francesc, denuncien el model de desenvolupament actual i la “cultura del descart” que expulsa milions de persones a unes condicions de desigualtat creixent.

El missatge també llança una invitació a “continuar compartint la tasca inaplaçable d’acompanyar tots aquells germans descartats en la cursa del desenvolupament que quedaran novament al marge dels objectius de creixement identificats en l’agenda amb la qual la comunitat internacional prepara el post2015”. En aquest sentit, les entitats reclamen a les administracions públiques que compleixin amb els acords signats en matèria de cooperació internacional i recuperin l’ajuda destinada als països pobres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!