Al Congo

Fa 25 anys que Maria-Núria Solà, carmelita de la Caritat Vedruna, és missionera a l’Àfrica. El seu primer destí va ser Gabon, des d’on després va passar a la República Democràtica del Congo. Viu en comunitat amb set religioses més, totes congoleses menys ella, en un dels populosos barris de Kinshasa. Enmig de la població, les religioses treballen per afavorir l’educació i l’accés a la salut.

Maria-Núria Solà ha tornat a Barcelona amb motiu de la posada en marxa de la campanya anual de Mans Unides, que enguany té com a lema “Un món nou, projecte comú“. Aquest divendres és el dia del Dejuni Voluntari i diumenge 9 de febrer es fa a totes les esglésies la col·lecta anual a favor dels projectes de Mans Unides.

Gràcies a Mans Unides, els missioners i les missioneres presents arreu del món troben el suport econòmic que necessiten per tirar endavant els seus projectes. Com diu Maria-Núria Solà, “a occident ara esteu patint una crisi econòmica, però a l’Àfrica porten tota la vida en crisi”. I afegeix: “La gent hauria de valorar més el fet de donar, però no allò que els sobra, sinó el que l’altre necessita.”

Segons explica aquesta missionera catalana, la pobresa a la República Democràtica del Congo s’explica per les guerres constants, les riqueses natuals explotades per les grans potències, la corrupció generalitzada… Malgrat les dificultats, però, alguna cosa està canviant a la capital. Hi ha en marxa un projecte de renovació amb cinc grans prioritats: educació, sanitat, aigua, electricitat i infraestructures.

L’Església de Kinshasa, a través dels seus projectes, acompanya una població que creix en nombre i necessitats, però que malda per tirar endavant.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!