El fred de l’hivern ha arribat aquesta setmana, l’anomenada “setmana dels barbuts”. Els que més el pateixen són aquells que no es poden resguardar o no tenen amb què protegir-se mentre deambulen pel carrer. Són més de 2.500 les persones sense sostre que pateixen aquesta situació en primera persona, sense comptar totes aquelles famílies o ancians amb baixes pensions que no poden escalfar casa seva, per la manca de recursos o per l’elevat cost de l’energia derivat de la guerra a Ucraïna.

En dies com aquests encara es fa més dramàtica la manca “d’espais residencials dignes” a la nostra ciutat. Quan les temperatures arriben als 0 graus, les administracions activen l’Operació Fred, uns refugis habilitats per a aquests casos i per a aquestes persones que no tenen un sostre. El dimarts 17 de gener “només” estàvem a 4 graus mentre repartíem el sopar ambulant amb Sant’Egidio als amics de l’estació de Sants, pelats de fred i morts de gana, enmig de la pluja i del vent. Encara havien d’esperar que la temperatura baixés una mica més perquè s’obrissin espais d’acollida amb l’Operació Fred?

En dies com aquests encara es fa més dramàtica la manca “d’espais residencials dignes” a la nostra ciutat

Cal activar immediatament l’Operació Fred, però mentrestant ningú no es pot quedar de braços plegats o indiferents. Cal fer front al fred ara i avui! Per això fem una crida a tots els ciutadans/es per poder recollir sacs i mantes, bufandes, gorres i guants per a les persones sense sostre. També calen persones de bona voluntat que vulguin distribuir-ho juntament amb els sopars itinerants pels carrers i barris de la nostra ciutat.

D’altra banda, en dies com aquests és bo recordar que el proper 25 de gener es complirà un any del registre al Parlament de Catalunya d’una proposició de “llei de mesures transitòries i urgents per a fer front i erradicar el sensellarisme”. Una llei no resol tots els problemes, però si estigués en vigor podria assegurar el dret a tothom a un “espai residencial digne” i facilitar una via pressupostària perquè fos possible. Actualment aquesta llei està paralitzada en espera que s’aprovi.

Punts de recollida i horaris:

Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, de dilluns a divendres de 11 a 13h i de 19 a 20.30h.

Casa de la Solidaritat, C/ Ataülf 12, els dimarts i dissabtes de 17 a 19h.

Per a més informació podeu escriure un mail a info@santegidio.es o bé trucar al 934 418 123.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!