Ajuda a l'Església Necessitada convoca a Barcelona "La Nit dels Testimonis"

Barcelona acull aquest divendres 9 de maig la Nit dels Testimonis. Es tracta d’una vetlla de pregària pels cristians amenaçats. L’acte serà presidit pel cardenal Lluís Martínez Sistach i ha estat convocat per la fundació pontificia Ajuda a l’Església Necessitada i la delegació de Joventut de l’arquebisbat de Barcelona.

Testimonis i pregària pels cristians amenaçats. Aquest és el contingut de La Nit dels Testimonis, una vigília que vol apropar a la Ciutat Comtal la realitat de l’Església que pateix la falta de llibertat religiosa, la guerra i la persecució al món. L’acte tindrà lloc a les 20.00 h, a la parròquia de Santa Anna (c/ Santa Anna, 29).

Testimonis

La vigília comptarà amb una primera part testimonial, en la qual diversos testimonis de l’Església que pateix parlaran de la seva experiència de fe en llocs on no hi ha llibertat religiosa. És el cas, per exemple, del pare Antonio Aurelio, missioner trinitari que ha viscut durant anys al Sudan. Allà ha assistit a milers de cristians que són minoria amenaçada i discriminada en un país majoritàriament musulmà. El missioner s’ha dedicat de manera especial a rescatar nens esclaus.

Bashar Al Farah és un jove cristià sirià que va venir a Espanya fa un any fugint dels horrors de la guerra civil al seu país. Va poder aconseguir un visat per acabar els seus estudis de doctorat , però ha hagut de deixar a Síria a la seva família i amics, entre els estrèpits d’un conflicte que segueix en curs i que ha deixat ja més de 100.000 morts.

El pare Benedicto Sánchez coneix també de primera mà els horrors de la guerra. Aquest missioner ha treballat durant 12 anys amb els nens orfes i més tard soldats de la guerra civil d’Angola. A més, ha difós entre els militars i les seves famílies la Paraula de Déu, repartint més de 5.000 Bíblies editades per la fundació Ajuda a l’Església Necessitada.

Exposició gràfica

El testimoni d’aquestes persones anirà acompanyat d’una exposició gràfica sobre cristians màrtirs l’any 2013, que completaran la visió de la realitat de la persecució en països com Pakistan, l’Iraq, Egipte o Nigèria. La Nit dels Testimonis finalitzarà amb una Exposició del Santíssim, oferta per l’Església que pateix.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!