Aixecat l'arrest domiciliari a fra Hanna Jaluf

Segons informa Carlo Giorgi, a Terrasanta.net fra Hanna Jaluf ha estat alliberat definitivament. El rector del poble sirià de Knaye va ser detingut entre el 5 i el 6 d’octubre al convent de Sant Josep i sotmès a arrest domiciliari per les autoritats islàmiques.

L’arrest es va produir després d’una denúncia que l’acusava d’amagar armes al convent. Per això, després d’haver efectuat un registre al convent i no trobar-hi res, va ser dut detingut al tribunal islàmic del poble veí de Darkush. Fra Hanna va ser detingut amb vint joves cristians més de la parròquia, nois i noies. El motiu de la detenció d’aquest grup l’ha explicat Mons. Giuseppe Nazzaro, vicari apostòlic emèrit d’Alep: “Quan van arribar els milicians al convent, acusant fra Hanna d’amagar-hi armes, el rector va voler que el registre s’efectués amb testimonis. Per això, el rector va demanar als joves que es quedessin amb ell. Al final del registre, els milicians no van trobar res i els van arrestar a tots.”

Els últims cinc membres del grup detingut juntament amb el frare van ser alliberats el 12 d’octubre.

La idea de l’arrest va sorgir no de la màxima autoritat de la milícia islamista local, sinó d’un lloctinent seu que ja ha estat allunyat per aquest motiu. Com diu Mons. Nazzaro, fra Hanna ha dit als cristians: “Podeu marxar o quedar-vos, jo em quedaré mentre n’hi hagi un de vosaltres que es vulgui quedar.” I afegeix: “Els cristians, protestant, li van respondre que cap d’ells no marxaria.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!