Amb motiu del Dia del Seminari, amb el lema Aixeca’t i posa’t en camí, la Subcomissió Episcopal per al Seminaris de la Conferència Episcopal Espanyola ha fet públiques les dades del nombre de seminaristes que estudien als seminaris majors diocesans en el curs 2022-2023.

En total són 974 seminaristes; les ordenacions sacerdotals han estat 97 i el nombre d’ingressos nous, 172.

Com reflecteixen les xifres, el nombre de seminaristes ha minvat en relació a l’exercici anterior, actualment hi ha 54 seminaristes menys

La baixada s’explica, entre altres coses, per la nova metodologia en la recollida de les dades que, per primer cop, ha estat nominal i a càrrec de l’Oficina de Transparència de la Conferència Episcopal.

També cal tenir present la secularització i la manca de compromís per part de molts joves, que també es reflecteixen en altres dades estadístiques com és el nombre decreixent de matrimonis (tant civils com eclesiàstics).

Amb tot, la Subcomissió Episcopal per als Seminaris es mostra agraïda “que un nombre significatiu de joves visquin compromesos en la recerca de la voluntat de Déu en una vocació que té com a horitzó el servei.

Per ajudar en l’acompanyament de tants joves en recerca ha nascut el Servei de Pastoral Vocacional de la Conferència Episcopal Espanyola, que recull la col·laboració de quatre Comissions Episcopals: Clergat i Seminaris, Laics, Família i Vida, Vida Consagrada i Missions.

Es tracta d’un signe de l’impuls decidit de la Conferència Episcopal per continuar anunciant la dimensió vocacional com la que estructura tota la vida en el seguiment de Crist.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!