En la jornada de dejuni i pregària per Ucraïna que el papa Francesc va convocar per a Dimecres de Cendra, el Pontífex ha volgut agrair als polonesos el seu suport al poble ucraïnès i l’acollida als refugiats que fugen dels atacs russos.

Durant la salutació als pelegrins polonesos en l’audiència general, Francesc ha destacat la seva actitud solidària.

“Van ser els primers a donar suport a Ucraïna, obrint les fronteres, els cors i les portes de casa seva als ucraïnesos que fugen de la guerra”

El Papa ha destacat que Polònia està actuant de manera generosa per ajudar els refugiats a viure de manera digna aquest moment tan dramàtic: “Els estic profundament agraït i els beneeixo de tot cor.”

Francesc ha aprofitat la salutació als fidels polonesos per tenir un gest amb el traductor que participava a l’audiència, el frare franciscà ucraïnès Marek Viktor Gongalo.

Aquest col·laborador del Papa, que té la família sota les bombes russes, és l’encarregat de llegir el resum de la catequesi en llengua polonesa.

“Acompanyant-lo a ell, acompanyem tot el poble que pateix els bombardejos, els seus pares ancians i tants ancians que estan sota terra per defensar-se. Portem als nostres cors el record d’aquestes persones”

En la catequesi, el Papa va recordar que “la pau en el món sempre comença amb la nostra conversió personal, seguint les petjades a Crist”.

Ajuda per als refugiats

A través de l’Almoineria Apostòlica, el Pontífex ha enviat subministraments mèdics a la basílica de Santa Sofia a Roma, un punt de referència per a la comunitat ucraïnesa. Des de fa dies, en surten camions carregats d’aliments i productes de primera necessitat per als refugiats.

Basílica de Santa Sofia de Roma, punt de trobada de la comunitat ucraïnesa.

L’ajuda de Francesc inclou xeringues, tiretes i desinfectants, entre altres materials. Aquest carregament és una primera intervenció que anirà seguida de l’entrega de medicaments.

El material té com a destí Lviv, la ciutat més propera a la frontera amb Polònia.

L’almoiner apostòlic, el cardenal Konrad Krajewski, explica que “el Vaticà està disposat a ajudar els necessitats i no es fixa en la nacionalitat, sinó en l’home necessitat”.

L’ajuda de l’Almoineria també arriba a diferents nuncis, que estan rebent diners per donar suport a les realitats de més dificultat. La darrera ajuda ha estat per al nunci a Romania, que ajuda els refugiats ucraïnesos allotjats en diferents estructures de la xarxa eclesial.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!