AEIRaval i la Fundació Pere Tarrés inauguren un nou centre socioeducatiu

El barri del Raval compta amb un nou equipament d’atenció a la infància i adolescència. Es tracta del centre socioeducatiu Estel d’Assís, de l’Associació Educativa Integral del Raval (AEIRaval), entitat federada a la Fundació Pere Tarrés.

Aquest nou espai està ubicat als baixos de l’edifici de la seu social d’UGT de Catalunya (Rambla del Raval, 29). La implicació d’UGT ha estat una de les peces clau per fer possible aquest nou recurs al barri, com també el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés i els membres i col·laboradors de l’entitat.

Durant l’acte de presentació, la regidora de districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, Mercè Homs, ha dit que “és una sort immensa comptar amb una entitat com AEIRaval que fa una feina tan intensa a favor de la infància i l’adolescència en un barri com el Raval força estigmatitzat“.

Maria Valencia, presidenta del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, ha recordat la llarga trajectòria de l’AEIRaval “treballant amb infants i adolescents els valors de l’educació en el lleure i acompanyant-los en el seu creixement” i com aquesta entitat “s’ha convertit en un centre d’acollida per a moltes persones en aquest barri”.

De la seva banda, Alícia Ros, presidenta d’AEIRaval, ha assegurat que “aquest nou espai ajudarà a millorar la intervenció a través d’un projecte transversal d’atenció a infants de 3 a 16 anys i també amb les seves famílies“.

Augmenta el nombre d’infants atesos

Amb aquest nou espai AEIRaval ha ampliat en un 24% el nombre d’infants atesos reduint les llistes d’espera. Compta amb espais per al treball individualitzat dels menors i les seves famílies i permet millorar la qualitat i la coordinació dels projectes. El nou centre té una superfície de 329 metres quadrats, repartits en sis espais. Atén nens i adolescents provinents de famílies que viuen al barri o a districtes propers i es promou la igualtat d’oportunitats. D’aquesta manera es viu un context multicultural afavoridor de cohesió social i convivència. A més, el centre també disposa d’un Servei de Suport Psicosocial Familiar que l’entitat desenvolupa amb una vintena de nuclis familiars amb més necessitats d’acompanyament especial.

AEIRaval manté obert per a joves l’Espai Socioacadèmic Aula Oberta a l’anterior seu de l’entitat (Rambla del Raval, 7, bis) amb 65 nois i noies majors de 15 anys, que estudien els darrers cursos de secundària i formació postobligatòria, que accedeixen al servei per a la millora de la seva promoció acadèmica i formativa, des d’un espai de treball integral.

L’Associació Educativa Integral del Raval és una entitat sense afany de lucre nascuda el 2003 per desenvolupar projectes socioeducatius amb menors i les seves famílies. El seu objectiu és treballar per la defensa dels drets fonamentals dels infants i joves del barri i per la igualtat d’oportunitats de tots ells i les seves famílies, promovent l’educació com a eina per al canvi social i la realització de les persones.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!