Aquest diumenge 8 de gener ha mort a l’Hospital Clínic de Salamanca el P. Lluís Magriñà Veciana, jesuïta de 76 anys d’edat. El P. Magriñà va ingressar a l’hospital després de patir una caiguda el 4 de gener que li va provocar lesions irreversibles

Lluís Magriñà, nascut a Barcelona l’any 1946, va entrar a la Companyia de Jesús l’any 1964 i va ser ordenat com a sacerdot l’any 1976. Era llicenciat en Teologia i va estudiar Educació Comparada a la Universitat de Chicago, als Estats Units.

Es va dedicar sobretot al món de l’ajuda humanitària i la cooperació al desenvolupament

Després de passar cinc anys al Txad, va ser fundador i director durant 15 anys de l’ONG Intermón. Des de l’any 2000 i fins al 2007 va dirigir el Servei Jesuïta als Refugiats, tasca que el va portar a viatjar arreu del món, visitant els projectes d’aquesta entitat i avaluant les necessitats més urgents a atendre. Ha estat consultor del Pontifici Consell per als Migrants i Itinerants del Vaticà.

L’educació ha estat un altre dels seus camps d’acció: durant 4 anys va ser delegat d’educació dels Jesuïtes de Catalunya i posà en marxa Jesuïtes Educació, la xarxa que aplega les escoles de la Companyia de Jesús a Catalunya.

El P. Adolfo Nicolás, suoperior general dels jesuïtes del 2008 al 2016, amb el P. Magriñà.

Des del 15 de juny del 2008 fins el juny del 2014 va ser superior provincial dels Jesuïtes de Catalunya. L’any 2015 es va traslladar a la comunitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa per incorporar-se al treball de l’equip de la Cova i assumir la direcció del centre, ocupació que va tenir fins al mes de juliol passat.

Aquests darrers anys a Manresa ha contribuït consolidar el creixement i la projecció internacional del centre d’espiritualitat de la Cova de Sant Ignasi.

Ha estat un dels impulsors de la commemoració del 500 aniversari de l’estada d’Ignasi a Manresa. Justament, el mes de juliol, en el seu comiat com a superior dels jesuïtes de Manresa, recordava com va ser precisament en aquesta ciutat, fent un recés, que va iniciar el camí que el va portar a entrar a la Companyia de Jesús. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!