“El que m’ha fet més feliç a la vida és ajudar els altres, els més vulnerables.” Són paraules de la religiosa teresiana Viqui Molins, que el dimarts 21 de novembre ha presentat a l’església de Santa Anna la fundació que porta el seu nom. Una iniciativa que ha suposat per a ella “una sorpresa i una alegria molt grans, perquè, d’aquesta manera, quan jo ja no hi sigui, la meva obra —una gràcia de Déu— al servei dels exclosos de la societat es podrà prolongar en el temps”.

L’acte de presentació de la Fundació Viqui Molins, que ha comptat amb l’actuació musical de Mn. Xavier Morlans, ha estat conduït per dos dels grans periodistes del país: Albert Om i Antoni Bassas. Un dels moments més emocionants s’ha esdevingut quan el padre Ángel, fundador i president de Missatgers de la Pau, en directe i via telefònica, ha felicitat la Viqui per la creació de la seva fundació.

Viqui Molins, de 87 anys, ha manifestat que “no pensava pas que en la meva vellesa seria tan feliç”. “Una vegada algú em va dir: ‘Tu no has tingut fills al ventre, però els has tingut al cor.’ I tenia tota la raó. Donar la mà perquè algú pugui créixer dona sentit a la vida.”

“L’objectiu fonamental de la fundació és estar al costat de les persones més vulnerables i treballar per elles, mitjançant l’acollida, l’acompanyament i l’atenció en les diverses necessitats (habitatge, salut, formació, inserció laboral, assessoria jurídica…), així com promoure’n el creixement cultural, social i espiritual. I tot això des de la inspiració de l’Evangeli”, ha afirmat la Viqui.

Foto: Agustí Codinach.

Ha recordat també el moment en què “sor Genoveva Masip, germana de la Caritat amb la qual vaig treballar molts anys, pocs dies abans dels seu traspàs, em va dir: ‘Quan jo mori, oi que continuaràs amb els nostres?’ La Viqui ha reconegut que “la pregunta no em va sorprendre pel contingut en si mateixa, sinó per la manera d’anomenar les persones que havíem acompanyat: marginats, drogoaddictes, presoners, sense sostre… Senzillament, els nostres”.

“Viqui Molins és la mare que sempre està al costat de les persones ferides per la vida”, ha dit Mn. Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna, església que acull l’Hospital de Campanya. Ha destacat sobretot de la religiosa teresiana “l’alegria constant que transmet, la seva profunditat, la capacitat de treballar en equip i la perseverança en l’acompanyament de les persones”. Mn. Peio ha posat en relleu que “la Fundació Viqui Molins ofereix un projecte de vida a les persones en perill d’exclusió social” i que “les llars d’oportunitats són la ‘joia de la corona’ de la fundació”.

Per a més informació sobre la Fundació Viqui Molins i fer-hi donacions: https://www.fvm.cat/

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!