El dimecres 23 de desembre, el santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda —que des del desembre del 1884 està sota la cura pastoral del caputxins— va acollir l’acte de presentació del llibre Acompañar en la enfermedad.

Aquest nou llibre de Núria Ferret va ser presentat per la Dra. Montserrat Esquerda, directora de l’Institut Borja de Bioètica, qui va voler ressaltar que l’autora, experta pedagoga, ha sabut estructurar modèlicament un llibre-pont, que apunta ja les orientacions i pistes de cara a la pastoral hospitalària del futur. També va assenyalar que era una publicació molt valuosa i necessària, i que haurien de tenir-la a mà tots els agents de pastoral, ja que ofereix nombroses orientacions per tal d’acompanyar adequadament els processos de malaltia, de vegades tan complexos i dolorosos.

Seguidament, va parlar el caputxí fra Valentí Serra, director espiritual de l’autora. Historiador i arxiver, ha ressenyat nombrosos llibres a revistes internacionals. Va voler remarcar la importància d’aquest valuós i pràctic “llibre de sobretaula”, no només pels materials aportats per als qui es dediquen a l’atenció pastoral als hospitals, sinó també per la recta orientació del llibre que, més enllà de l’acompanyament emocional, té en compte una prioritat essencial: la necessitat d’articular convenientment el servei religiós i espiritual que tot creient té dret a rebre.

Després d’uns mots de salutació del custodi del santuari, fra Felipe J. Ramírez, l’autora va regraciar la presència de tots els que l’acompanyaren a l’acte, que va comptar amb la presència de la Dra. Carmen Benito, directora del Secretariat de Pastoral Sanitària de l’arquebisbat de Barcelona, i del Dr. Aleix Bonfill, en representació de l’equip de pastoral sanitària de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, entre molts altres assistents que omplien l’aforament del santuari.

L’autora d’aquest llibre, Núria Ferret, pertany a l’Orde de les Verges. És pedagoga i experta en l’acompanyament a processos de malaltia per la Universitat Ramon Llull. Treballa com a agent de pastoral a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona. Després d’haver publicat alguns llibres d’espiritualitat editats al Centre de Pastoral Litúrgia, ara ens ha sorprès amb l’aportació de tan valuosos materials, suggeriments, idees i recursos, editats de manera articulada en aquest llibre, que també pot ajudar les persones que passen per situacions de dolor o malaltia en les seves vides.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!