Acollida

La cèntrica església de Santa Anna de Barcelona és un continu anar i venir de gent. Hi ha molts homes que fins ara malvivien pels carrers i que hi troben un lloc de repòs i d’escalf. Alguns fins i tot hi entren acompanyats del gos. També hi ha un nombrós equip de voluntaris que els acull, els escolta i els acompanya. I els diumenges a la tarda s’hi fan concerts solidaris. I tot plegat sense perdre de vista que l’església és el lloc de trobada amb Déu. Però com sol dir Viqui Molins, religiosa teresiana, «no deixa de ser un signe que l’Església obri els temples als veritables “temples de Déu”, que són les persones».

L’onada de fred de les darreres setmanes va precipitar els esdeveniments, però el projecte d’acollida que venien somiant els seus tres promotors (la religiosa Viqui Molins i els capellans Peio Sánchez i Xavier Morlans) ara ja es troba en la seva fase més madura. El nom escollit és Hospital de Campanya i el propòsit és obrir el temple les 24 hores del dia, seguint l’exemple del famós pare Ángel a la parròquia de Sant Anton de Madrid. De fet, el fundador de Missatgers de la Pau serà a Barcelona per presentar el projecte a Santa Anna el dilluns 13 de febrer a les 19 h.
«Aquest projecte té la doble perspectiva, d’una banda, de l’acollida i l’acompanyament de les persones i, de l’altra, del servei pastoral com a centre de culte i d’anunci de la fe», explica el rector de Santa Anna, Peio Sánchez. «Una església que sap integrar el culte, la pregària, l’art i que, alhora, sap acollir el més pobre i necessitat, és una iniciativa meravellosa que està en línia amb l’Església pobra i per als pobres que ens demana el papa Francesc», afegeix la teresiana Viqui Molins.
El projecte Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna de Barcelona compta per ara amb un equip de 250 voluntaris que han de garantir 24 hores d’atenció. Els torns més difícils de cobrir són els de la una a les quatre de la matinada, i el de les quatre a les set. Les persones interessades podeu escriure un correu electrònic a hospitaldecampanya@gmail.com indicant nom i cognoms, disponibilitat horària i telèfon de contacte.
Per ajudar econòmicament al projecte es pot fer un donatiu al compte corrent: ES28 2100 3200 9522 0141 1632. I també es pot assistir a les actuacions que, cada diumenge a les sis de la tarda, faran els Artistes de l’Hospital de Campanya. L’entrada és gratuïta però es pot fer una aportació voluntària a favor del projecte. Més informació: www.parroquiasantaanna.org i Twitter @hospitalcampany.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!