“Testimonis vius, sembradors de la Paraula.” Aquest va ser el títol de la Trobada d’estiu de l’Acció Catòlica General de les diòcesis de Tarragona, Barcelona i Tortosa, que es va dur a terme del 28 al 30 de juny a l’Espluga de Francolí-Poblet.

Més de 180 persones, infants, joves i adults, laics de parròquia, es van reunir per compartir la fe i la vida al voltant de tres paràboles: la del sembrador, la del cep i els sarments i, al final de la trobada, el tresor amagat.

Preparació de les tres paràboles

Cada sector va adaptar les activitats a les seves edats i característiques. Els joves es van preguntar com podien ser terra bona, quines eren les roques i els cards del seu entorn, i com l’espiritualitat, la formació, la missió i l’organització de l’ACG els ajudaven a esdevenir terra bona i fèrtil.

Els infants es van preguntar com podien ser “terra bona” a partir d’un vídeo i una dinàmica amb petites plantes, descobrint els “ocells-dificultats”, els “cards-preocupacions” i les “pedres-no tenir arrels”, sabent que el sembrador és Déu.

Els adults, després d’un temps de pregària personal, van participar en tallers sobre les “terres on som enviats a donar fruit”: la parròquia, el món del treball, la família, les xarxes socials i la pobresa.

Fotos: Salvador Barceló

Es va presentar el projecte de primer anunci d’ACG, on des de la parròquia va ajudar a comprendre la necessitat de renovar l’experiència de Jesucrist per esdevenir deixebles missioners. També es va dur a terme una peregrinació a Poblet, on es va fer una pregària de nit amb cants i moments simbòlics.

Cada membre va reflexionar sobre quina terra era i va escriure una reflexió en una fulla, que es va unir a una xarxa de fulles. La música, els cants, l’entorn de Poblet i el silenci van ajudar a viure una experiència de Déu.

Eucaristia a Poblet

El diumenge va començar amb la celebració de l’Eucaristia a Poblet, amb la comunitat de monjos presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, que va destacar la importància de formar cristians compromesos i testimonis des de les parròquies, afirmant el valor de l’ACG en aquest procés.

La trobada d’estiu va servir per compartir entre les tres diòcesis el desig de ser laics de parròquia, des de la infància fins a la vida adulta, per esdevenir deixebles missioners, testimonis vius, sembradors de la Paraula.

L’Eucaristia va ser presidida per l’arquebisbe de Tarragona. Foto: Salvador Barceló
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!