Heroicament, i enmig d’un soroll eixordador, va tenir lloc l’acte que l’equip de Pastoral Obrera de Sant Feliu de Llobregat va celebrar el 25 d’abril, al Prat de Llobregat. Un acte que va posar l’accent en els accidents laborals i les malalties professionals, amb una primera part de taula rodona i una segona de pregària.

Un acte que es va voler fer a l’aire lliure, a l’atri de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau, que és al costat de la plaça de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Els participants van poder experimentar els mals que l’excés de soroll causa a tants treballadors. Una bona colla van estar protestant davant de l’ajuntament amb botzines i altaveus. Van estar gairebé tres hores concentrats.

El 2023 van morir, a Catalunya, 120 persones per accidents laborals. Si fem el còmput a tot l’Estat, són 721 persones: gairebé dues cada dia. Una situació greu, clarament evitable, que no podem fer veure que no existeix. Els participants a la taula van assenyalar que no és que no estigui regulada la prevenció, sinó sobretot que no s’aplica o s’aplica malament.

L’acte va finalitzar amb una breu pregària per les víctimes dels accidents laborals i per les seves famílies, així com per la nostra implicació i compromís en l’erradicació de les causes que els provoquen.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!