mons.-salvatore-cordileone

L’arxidiòcesi nord-americana de San Francisco s’ha declarat en fallida per poder afrontar les més de 500 demandes d’abús sexual infantil que s’han presentat contra ella.

D’aquesta manera s’uneix a altres diòcesis del país que han emprat aquesta figura legal per evitar el col·lapse econòmic.

L’arquebisbe de San Francisco, Mons. Salvatore Cordileone, ha explicat en un comunicat que la realitat és que l’arxidiòcesi “no posseeix els recursos financers ni la capacitat pràctica per afrontar individualment totes les acusacions d’abús”.

L’any passat es van presentar moltes denúncies contra sacerdots i membres de l’arxidiòcesi gràcies a una llei estatal que permet revelar casos de presumpte abús sense que importi quant de temps hagi transcorregut.

La declaració de fallida permetrà a l’arxidiòcesi congelar tots els processos legals en contra seva mentre desenvolupa un pla per liquidar actius i abordar les demandes de les víctimes d’abús.

Des del 2003 l’arxidiòcesi ha pagat més de 70 milions de dòlars a les víctimes en acords legals fent servir fons d’assegurances i amb la venda de propietats excedents.

La majoria de les més de 500 demandes es deriven d’acusacions d’abusos que van tenir lloc fa 30 anys o més, en els quals estan implicats sacerdots que ja no exerceixen el ministeri o que han mort.

Segons l’arquebisbe Cordileone, “avui, els casos d’abusos al si de l’Església catòlica són molt escassos. Des de les mesures educatives i preventives ara en vigor, crec que l’Església ha establert l’estàndard per a altres organitzacions, mostrant el que es pot fer i s’ha de fer per protegir els nostres infants”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!