«A Taizé hi ha lloc per tothom»

Entrevista a Laia Pérez, que viatjarà aquest agost a Taizé

Tots desitgem anar de vacances durant l’estiu, fer un viatge amb la família, amb els amics… La Laia Pérez té 20 anys i aquesta serà la sisena vegada que passa una setmana de vacances a Taizé. Aquest petit poble de la Borgonya francesa és una comunitat monàstica que va ser fundada pel germà Roger Schutz i acull cristians de diverses confessions. Del 16 al 24 d’agost, la Laia viatjarà amb un pelegrinatge organitzat pel Secretariat Interdiocesà de Pastoral de Joventut de les diòcesis catalanes. Per a ella és una manera de viure un estiu diferent i, a la vegada, poder millorar com a persona.

Què hi trobes a Taizé que t’hi ha fet tornar cinc vegades?
La primera vegada que vaig tornar a Taizé va ser per les amistats que vaig fer-hi, perquè amb 15 anys estava una mica apartada de l’Església. Però la resta de vegades hi he anat ha sigut perquè l’ambient que trobes a Taizé no hi és enlloc més. També em serveix per agafar energies per tot l’any.

I cada any hi pots viure una experiència diferent…
Sempre! A més, aquesta vegada hi vaig com a coordinadora. Seré responsable d’un grup de joves. Seà un gran repte i en tinc moltes ganes. Encara que el que em fa més por és l’anglès perquè els joves poden ser de qualsevol part del món! Cada any descobreixes coses noves de tu mateix i fins on pots arribar.

Què és el que et permet connectar amb la resta de cristians que hi ha?
A Taizé pots parlar obertament amb tothom. Hi ha persones que viuen a 700 quilòmetres del teu país però que han passat experiències semblants a les teves. A més, ningú t’obliga a res, pots passar una setmana sense sabates o pregant en silenci i ningú et jutjarà. Allà ho compartim tot, les cabanyes on dormim no es poden tancar amb clau, i si deixes el mòbil carregant ningú te’l pren.

Com animaries els joves perquè anessin a Taizé?
Sempre els dic que ho han de conèixer, que no poden jutjar un lloc sense haver-hi estat. A Taizé hi ha lloc per a tothom, si tens dubtes de fe, si vols conèixer gent i viure una nova experiència, o simplement si vols anar de vacances amb els teus amics. No hi ha cap altre lloc al món com Taizé, s’ha de viure. Us puc assegurar que tots els que hi van una vegada hi tornen.

El millor estiu
El primer que vaig estar a Taizé. És el que em va impressionar més.

Una lectura
El diari de l’Anna Frank

Una música
Obrint pas, totes les seves cançons m’encanten!

Un lloc que val la pena descobrir
La costa de MonteCarlo, Saint-Tropez.

Us podeu descarregar els PDF’s en català i castellà

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!