A reveure

El bisbe Sebastià Taltavull, després de gairebé nou anysd’exercir el seu ministeri com a auxiliar de Barcelona, se’n va a prendrepossessió de la diòcesi de Mallorca que ha administrat des del 8 de setembredel 2016. Podríem dir que ha estat una marxa gradual: primer nomenatadministrador apostòlic i després l’ordenació de dos nous auxiliars perBarcelona —un d’ells mallorquí— que han enfortit l’equip episcopal i l’hadescarregat d’algunes responsabilitats. Avui diumenge 19, l’arxidiòcesi deBarcelona s’acomiada d’ell en una solemne eucaristia a la Sagrada Família, ambun aiguabarreig de sentiments: tristesa per la partença, gratitud pels anys deservei, joia per la seva nova responsabilitat. El que molts desitgen als bisbesauxiliars és que un dia esdevinguin residencials, per tant, des de CatalunyaCristiana, Ràdio Estel i el Club+Amics, felicitem Mons. Sebastià per aquestanova responsabilitat i li assegurem les nostres pregàries.

Sebastià Taltavull ja coneixia l’arxidiòcesi de Barcelona:l’havia visitat en moltes ocasions, havia fet conferències i recessos i hitenia ja molts amics. Durant set anys ha estat al costat del cardenal LluísMartínez Sistach, que l’ordenà bisbe, i en aquests dos darrers ha acompanyat elcardenal Joan Josep Omella, a qui també coneixia, en el desplegament del seuministeri episcopal a Barcelona.

Els nostres mitjans tenen molt a agrair al bisbe Sebastià.Ens consta que la seva secció setmanal Un nou llindar en aquesta mateixapàgina, ha estat molt seguida, fins al punt que el bisbe ha volgut recollir elsseus articles en un volum editat per Claret i en té a punt un altre.

També les seves compareixences a Ràdio Estel han estatsovintejades. Al bisbe no li costa posar-se davant d’un micròfon i anunciar elmissatge de Jesucrist amb el seu estil de càlida proximitat. També elClub+Amics ha d’agrair-li de manera particular els recessos que any rere any hafet per Quaresma i també per Pasqua.

En aquests mesos d’administrador apostòlic a Mallorca, elbisbe ja ha dut a terme diverses iniciatives pastorals: visites a parròquies icomunitats, visita als missioners diocesans, unificació de les confirmacions ala catedral, trobades amb els sacerdots que han abandonat el ministeri, ambperiodistes… No li han mancat problemes però els ha afrontat amb seny isaviesa i sobretot amb una mirada amorosa i evangèlica de la realitat.

La seva presència a l’illa de la calma reforça i encarapodrà reforçar més els lligams entre les esglésies de Catalunya i les Balears,que en els darrers anys s’havien afeblit.

L’enhorabona, bisbe Sebastià!

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!