“Que l’esperança us ompli d’alegria” (Rm 12,12) són unes paraules de sant Pau als Romans en tot un capítol (el 12) que és una invitació a viure una nova vida en Jesucrist, que creiem que és ben actual i motivadora per a la nostra vida cristiana avui.

L’esperança i l’alegria són dos elements identificatius dels seguidors i seguidores de Jesús en tot temps. També, doncs, han de ser-ho per a nosaltres avui, que vivim en un món tan marcat per les injustícies, les desigualtats, el patiment i la mort, i que sovint ens instal·len en la desesperança, quan no en el cinisme.

Us convidem, allà on sigueu, a fer vostre el camí de Jesucrist.

DIJOUS SANT

(cf. Joan 13,1-15)

Jesús intueix que arriba el moment decisiu de la seva vida i de la missió que el Pare li ha encomanat. A Jerusalem es va tancant el cercle dels qui cerquen la seva mort. En el mateix grup de deixebles hi ha qui se sent defraudat per Jesús, perquè no s’ajusta a les seves expectatives. Judes vincula la seva frustració amb els interessos dels qui conspiren contra Jesús. En aquest moment, Jesús, compartint la taula amb els seus deixebles i amics, com ha fet tantes vegades, fa un gest sorprenent. Es posa als peus dels deixebles per rentar-los-els, com fan els servents i els esclaus. Aquest gest de servei és un gest d’amor que explicita el sentit de la vida de Jesús, que ha estimat els seus i ara ho fa fins a l’extrem. Aquest amor fet servei gratuït és expressió alhora de la seva confiança total, de la seva esperança en el seu Pare, de qui ve i a qui torna, amb qui se sent en comunió permanent. Aquest gest, com el de la seva entrega fins a la creu, com el de l’acostament i acollida als pecadors, com el de valoració i confiança envers els petits i els “ningú”, són gestos gratuïts que concreten la seva esperança en Déu i en les persones, els seus fills i filles. El Mestre i Senyor ens diu als deixebles: “Us he donat exemple, perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres” (Jn 13,15).

Mirant Jesús, quins gestos d’amor gratuït i d’esperança descobreixo en la seva vida? Com els descobreixo presents en la meva?

Mirant les persones que m’envolten i el nostre món, quins gestos de servei gratuït descobreixo i quina esperança transmeten? Quina desesperança descobreixo en la falta de gratuïtat de la nostra societat?

Dialoga confiadament amb Jesús, agraint el que has descobert i expressa-li el que desitges…

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!