Feina amb Cor, el programa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Barcelona, ha atès 941 persones durant el 2022, de les quals un 82% han trobat feina. Així ho ha explicat aquest dimecres Dessirée Garcia, responsable del programa de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona durant la 3a edició de la Fira d’Ocupació que ha tingut lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. 

Aquesta fira, en la qual fins a 500 persones han tingut l’oportunitat d’entrevistar-se i entregar el currículum a empreses de diversos sectors, ha servit perquè l’entitat presenti les xifres del programa Feina amb Cor, iniciat el 2013 per ajudar a trobar feina la població en risc d’exclusió social. 

Garcia ha recordat la importància de la tasca de l’entitat, que des del 2013 ja ha ajudat més de 6.500 persones a trobar feina. D’aquestes, el col·lectiu més beneficiat ha estat el dels joves d’entre 16 i 29 anys, ja que només el 2022, han tingut una taxa d’inserció laboral del 91%. 

Condicions de treball cada vegada més precàries

A més d’ajudar a trobar feina les persones que es troben l’atur i tenen serioses dificultats per arribar a final de mes, Garcia també ha remarcat la precària situació que pateixen aquells que es veuen obligats a treballar de manera intermitent, en feines temporals i precàries. En aquest sentit, la responsable de Feina amb Cor ha recordat que a l’àrea de Barcelona hi ha 472.000 persones que arrosseguen contractes temporals, de curta durada. 

En aquest context, la tasca d’entitats com Càritas Diocesana de Barcelona, que ajuden i acompanyen les persones a entrar al mercat laboral, es fa més imprescindible que mai, ja que com ha explicat Garcia, “tenir o no tenir feina continua essent clau per sortir de l’exclusió social”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!