6.000 pelegrins, incloent-hi 700 malalts, 151 dels quals pertanyents a la Província Eclesiàstica de Barcelona, es van reunir a Lourdes per celebrar la missa final del pelegrinatge. L’emotiva i multitudinària celebració eucarística va ser presidida pel cardenal Joan Josep Omella i concelebrada per dotze bisbes més. Entre els assistents, hi havia fidels de diverses regions d’Espanya com: Ciudad Real, Mérida-Badajoz, Castelló, València, Girona, Tarragona, Tortosa i Lleida.

Durant l’homilia, el cardenal Omella va recordar el desig de la Mare de Déu, manifestat a Bernardette, de construir una capella a Lourdes i de venir en processó. “El desig de la Mare de Déu es va complir, per això estem avui aquí. Amb el pas del temps, el que va començar sent una capelleta s’ha convertit en una gran Basílica amb diversos centres de culte on celebrar l’Eucaristia”, va assenyalar Omella, ressaltant l’evolució i el significat espiritual del santuari.

El cardenal va destacar tres paraules clau de la Paraula de Déu que il·luminen la vida dels pelegrins: confiança, caritat i esperança. Va subratllar la importància de la confiança en Déu, qui transforma les nostres vides amb amor. “Acceptar el que hem rebut és camí de pau i d’alegria. Agraïm els dons que hem rebut del Senyor i posem-los al servei dels altres”, va expressar, convidant els fidels a avivar la seva confiança en Jesús amb l’ajuda de la Verge Maria.

Pel que fa a la caritat, Omella va fer una crida a la solidaritat i a l’amor fraternal, recordant les paraules de Sant Pau: “Crist ha compartit i comparteix amb nosaltres tot. Això ens fa forts i ens permet viure en pau i esperança”. Va insistir que la veritable bellesa que salvarà el món és l’amor senzill i veritable, el mateix que brolla del cor de Crist a la Creu.

Finalment, el cardenal va parlar de l’esperança. “Déu és principi i font d’esperança. El nostre món d’avui està necessitat d’esperança. Jesucrist, el Fill de Déu, és la nostra esperança”, va afirmar, animant els presents a posar la seva esperança en Crist i ser portadors d’esperança per als altres.

El cardenal Omella va expressar la seva gratitud i devoció, invocant la Mare de Déu perquè continuï guiant i protegint tots els pelegrins en el seu camí de fe.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!