Els dies 17 i 18 de gener tenen lloc les 58enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura (Premià de Dalt) amb el títol La fe en el debat cultural.

La temàtica d’aquestes 58enes Jornades de Qüestions Pastorals, espai de reflexió per a preveres sobre temes pastorals d’actualitat, gira al voltant dels conceptes de fe, cultura, raó, llibertat, educació en el context d’una societat plural.

Dins del programa cal destacar les xerrades, dimarts, a càrrec de Mons. Mariano Fazio, vicari auxiliar de l’Opus Dei, sobre La fe en la cultura contemporània; i d’Ignasi Fuster, professor d’Antropologia filosòfica, Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, sobre Segle XXI: entre la raó i la llibertat.

L’endemà dimecres serà el torn d’El retorn dels grans llibres: la lectura i els reptes de la cultura actual, amb José María Torralba, catedràtic de Filosofia Moral i Política de la Universitat de Navarra, i de Viure la fe en una societat plural, amb Mons. Francesc Conesa, bisbe de Solsona.

Des de l’any 1965 es duen a terme les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, que volen ser una actualització teològica i pastoral, i un espai de debat. L’activitat està impulsada pel Centre Sacerdotal Rosselló de Barcelona, una entitat promoguda per la Societat Sacerdotal de la Santa Creu, intrínsecament unida a l’Opus Dei, que ofereix als sacerdots de les esglésies diocesanes un ajut espiritual que els estimuli en la seva tasca sacerdotal, en la unió al seu bisbe i en la comunió amb els seus germans en el sacerdoci.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!