El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, va presidir el divendres 8 de setembre al matí la celebració del 50è aniversari de l’arribada de les monges benedictines al santuari de Puiggraciós, dedicat a la marededeu del mateix nom, en terme de Figaró, al Vallès Oriental.

La festa rememorava l’arribada d’un primer grup de monges a Puiggraciós el mes de setembre del 1973. En aquell moment, la presència de les benedictines assegurava la continuïtat del santuari, amenaçada des de feia mesos en marxar-ne els darrers masovers que se’n cuidaven.

Els actes del 8 de setembre, que l’Església dedica a les marededeus trobades com la de Puiggraciós, van consistir en una missa solemne oficiada pel bisbe i una quinzena de capellans de la rodalia, on també van participar les dues monges que s’estan sempre a Puiggraciós més cinc més que van venir amb l’abadessa Esperança Atarés des de la seu central de Sant Pere de les Puel·les, al barri de Sarrià de Barcelona. A l’ofici religiós també van assistir-hi nombrosos feligresos dels pobles de l’entorn i els alcaldes i representants municipals de Figaró, la Garriga, l’Ametlla i de Bigues i Riells.

Ramon Ferrandis

La germana Roser Caminal, que des de fa quatre anys viu al santuari amb la monja Maria Teresa Botey, va donar les gràcies a la gent dels pobles dels voltants, que sempre les han acollit, com elles també ho han fet sempre a Puiggraciós. “El santuari és la llar de trobada de tothom que ho necessiti. Aquí dalt trobaran espiritualitat, solidaritat, cultura i país”, va assegurar Caminal.

Els actes van acabar amb un pica-pica davant de l’església i continuaran amb altres celebracions que fins al setembre de 2024 aniran commemorant els 50 anys de presència benedictina a Puiggraciós.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!