L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Tarragona ha celebrat aquest cap de setmana el 50è aniversari de la seva fundació. L’Hospitalitat va néixer el 1973, gràcies a la iniciativa de l’arquebisbe Josep Pont i Gol, un gran animador de les peregrinacions i l’artífex d’aquesta entitat que cuida els malalts i els acompanya cada any al santuari de Lourdes. 

“Acompanyar els malalts a Lourdes ens invita a ser autèntics cristians”

Per tal de celebrar aquesta efemèride, el diumenge 19 de febrer la catedral ha acollit una missa presidida per l’arquebisbe Joan Planellas i en la qual han participat tots els membres de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Tarragona. 

En l’homilia, Planellas ha donat les gràcies a tots els que acompanyen cada any els malalts, als quals ha definit com “un bon grup de persones amb ganes de servir i posar a la pràctica el que la Mare de déu va demanar a Bernadeta, que no és cap altra cosa que l’evangeli de les benaurances”. En aquest sentit, l’arquebisbe ha remarcat que “acompanyar a Lourdes els malalts ens invita a ser autèntics cristians, i ens posa a l’escola de Jesús”. 

Al final de l’eucaristia, els membres de l’Hospitalitat han renovat el seu compromís amb els més fràgils, i Planellas ha beneït una cinta commemorativa d’aquest aniversari. Un dels moments més emotius de la celebració ha arribat precisament al final, quan s’ha fet una processó fins a la cripta de la capella de sant Fructuós, on hi ha la tomba de Josep Pont i Gol, al qual Planellas ha volgut recordar citant una de les seves frases: “El fet de Lourdes, per la seva magnitud, per la seva ja més que centenària història, i per l’ambient que, es vulgui o no es vulgui, s’hi respira, normalment sempre ha de fer bé”. 

Una exposició per repassar la història 

Per celebrar aquest 50è aniversari, fins el dia 5 de març al Pati Jaume I del Palau Municipal de Tarragona s’hi pot visitar una exposició que repassa la història de l’entitat a través de diverses imatges. L’exposició és gratuïta, i es pot veure de dilluns a divendres, d’11.00 a 20.00h; i els dissabtes i festius d’11.00 a 13.00h. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!