26 agents pastorals assassinats el 2014

Durant el 2014 han estat assassinats al món 26 agents pastorals, tres més que el 2013. Per sisè any consecutiu, Amèrica Llatina registra el nombre més alt d’agents pastorals assassinats. En els darrers deu anys, han estat assassinats al món 230 agents pastorals, entre ells tres bisbes.

El 2014 han mort de forma violenta 17 sacerdots, un religiós, 6 religioses, un seminarista i un laic. A Amèrica Llatina han estat assassinats 12 sacerdots, un religiós i un seminarista; a Àfrica, 2 sacerdots i 5 religioses; a Àsia, un sacerdot i una religiosa; a Oceania, un sacerdot i un laic, i a Europa, un sacerdot.

La llista també fa referència als qui han mort no a causa d’una persona, sinó del virus de l’Ebola que mata milers de persones a l’Àfrica occidental, on les estructures catòliques, i no només les sanitàries, s’han mobilitzat des del primer brot de l’epidèmia. En aquest sentit, la família religiosa de Sant Joan de Déu ha perdut a Libèria i Sierra Leone quatre germans, una germana i tretze treballadors dels hospitals a Monròvia i Lunsar.

El llistat de morts, elaborat per l’agència Fides, no fa servir el terme “màrtir”, sinó en el seu sentit etimològic de “testimonis” per no entrar en el judici que l’Església podrà fer a alguns d’ells i per les poques notícies que s’aconsegueix recollir sobre la seva vida i les circumstàncies de la seva mort.

La major part dels agents pastorals assassinats el 2014 han trobat la mort com a conseqüència d’intents de robatori
i en alguns casos han estat agredits amb ferocitat. Tots han viscut amb perseverança i humilitat el seu compromís diari de donar testimoni de Crist i del seu Evangeli. Alguns van ser assassinats per les mateixes persones a les quals ajudaven.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!