La iniciativa quaresmal de pregària i reconciliació “24 hores per al Senyor” se celebra cada any a les diòcesis d’arreu del món en vigílies del IV diumenge de Quaresma. Enguany arriba a l’onzena edició i se celebra del divendres 8 de març al dissabte 9.

El lema escollit pel Papa per a aquesta ocasió està agafat del capítol 6 de la carta als Romans: “Caminem en una vida nova.” En preparació de la Pasqua, el divendres a la nit i durant tot el dissabte, es proposa que les comunitats eclesials tinguin prevista una obertura extraordinària de les esglésies, per oferir als fidels l’oportunitat d’aturar-se en adoració en qualsevol moment i de confessar-se.

L’edició d’aquest any s’emmarca en l’Any de la Pregària i les ’24 hores per al Senyor’ seran una oportunitat per viure la pregària del perdó

Des de l’any passat, per caracteritzar millor la presència a les comunitats parroquials, el papa Francesc presideix la celebració en una parròquia de la ciutat de Roma.

Enguany, la litúrgia amb el Pontífex se celebrarà aquest divendres, a les 16.30, a la parròquia de Sant Pius V. Durant la celebració hi haurà la possibilitat de rebre el sagrament de la reconciliació per a tots els fidels que ho desitgin. El Papa també confessarà alguns penitents.

Les portes obertes de les esglésies són símbol de l’amor misericordiós de Déu. Com a preparació per a aquest esdeveniment, el Dicasteri per a l’Evangelització ha publicat un subsidi litúrgico-pastoral amb fitxes per a la pregària personal i suggeriments per a les celebracions en comunitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!