«2.000 setmanes amb tu»

Ens encoratja molt que, amb motiu de la publicació delnúmero 2.000, el papa Francesc hagi fet arribar al cardenal Omella, presidentdel patronat de la Fundació Catalunya Cristiana, una carta de felicitació a totl’equip que el fem possible i als lectors. Ens demana que «continueu treballantamb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més ala difusió de l’alegria de l’Evangeli». Aquestes paraules del Successor de Peresón per a nosaltres un gran estímul: Gràcies, Santedat! Així ho farem!

El fet que Catalunya Cristiana arribi a aquesta fita té laseva importància: és el setmanari català de més llarga vida dels darrersvuitanta anys i l’únic setmanari religiós avui a Catalunya. En un moment decrisi de la premsa escrita, quan s’estan clausurant publicacions periòdiques dellarga trajectòria i d’àmplia difusió, el fet d’haver arribat a 39 anys devida, és un esdeveniment important i un motiu per donar gràcies a Déu i als quiel feu possible.

Agraïm alssubscriptors i lectors la seva fidelitat. Als fotògrafs, als col·laboradors,als corresponsals, als ninotaires… Als rectors de les parròquies quehan cregut en aquest instrument al servei de la formació i la informaciócatòlica. Als missioners que han portat el nom de Catalunya Cristiana als llocsmés impensats del món. Als religiosos i als moviments apostòlics. I també a lescomunitats de religioses —de primer les agustines, després les clarisses deSanta Maria de Jerusalem— que durant anys d’una manera abnegada i poc conegudapel gran públic, han empaquetat i etiquetat el setmanari per al seu enviament.A tots, moltes mercès.

Com escrivia el cofundador Dr. Joan E. Jarque en arribar alnúmero 500 el dia de Sant Jordi de 1989: «Un servei d’informació i de culturareligioses, així com un espai obert d’opinió al servei dels cristians deCatalunya serà sempre necessari.» I el bisbe Joan Carrera, que en foucol·laborador des de primera hora, assenyalava quatre característiques deCatalunya Cristiana: voluntat de normalització, universalitat, fidelitat al’Església institucional i fidelitat a Catalunya.

Catalunya Cristiana arriba al número 2.000 en uncontext polític i social peculiar, molt diferent al de la seva fundació l’any1979. L’equip que portem endavant el setmanari —en comunió amb els companys deRàdio Estel— volem afavorir des de les nostres pàgines, la reflexió, el diàlegatent, la recíproca comprensió i el respecte a la pluralitat. Fem vots perquèes conegui en tota la seva riquesa, el pensament social de l’Església i, enparticular les arrels cristianes de Catalunya.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!