Una Església sense fronteres

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha presentat la campanya Una Església sense fronteres, Mare de tots amb motiu de la Jornada Mundial de l’Emigrant i del Refugiat 2015, que se celebrarà el proper 18 de gener.

En aquesta presentació han participat el bisbe d’Albacete i president de la Comissió Episcopal de Migracions, Mons. Ciriaco Benavente; el director de la Comissió de Migracions de la CEE, el P. José Luis Pinilla, i el delegat de Migracions de Cadis i Ceuta, Gabriel Delgado.

Mons. Benavente ha destacat el treball de l’Església en l’acollida dels emigrants, en la situació actual, una acollida que busca la integració de les persones en tots els àmbits: educatiu, laboral i personal. També el P. Pinilla ha subratllat el treball en la sensibilització entorn dels emigrants. En aquests moments, ha dit, “passem d’un treball d’acollida a un enfocat fonamentalment en la integració. En una època de crisi sense solucionar, els emigrants no són causants sinó víctimes”.

De la seva banda, Gabriel Delgado ha assenyalat alguns temes que són la seva prioritat en el treball amb els immigrants, “intentant construir ponts entre les dues ribes” i “apostant per les trobades i el diàleg entre totes dues”.

Missatge dels bisbes

Els bisbes espanyols comenten, en el seu missatge per a aquesta jornada, que el Papa ha adreçat a tota l’Església un missatge que ens convida a contemplar Jesús i a deixar-nos sorprendre per la seva sol·licitud en favor dels més febles i exclosos.

Els prelats insisteixen que “hem de sortir a la trobada dels germans emigrants, fent visible la maternitat de l’Església, que, superant races i fronteres, acull a tots. És el que resumeix admirablement el lema escollit per a aquesta jornada: ‘Església sense fronteres, Mare de tots'”.

Sobre el fenomen migratori, els bisbes diuen que “cal respondre amb la globalització de la caritat i de la cooperació. Això implica intensificar els esforços per crear condicions de vida més humana en els països d’origen i una disminució progressiva de les causes que originen les migracions, sobre les que cal actuar. Implica desenvolupar mundialment un ordre econòmic i financer més just i equitatiu“.

Juntament amb la campanya s’ha presentat un vídeo per a la seva difusió viral a les xarxes socials. El vídeo ha estat realitzat per la productora 2:59 i s’ha gravat a diferents espais de Madrid. S’hi explica a través de diferents vivències com podem sumar-nos a posar els nostres “dons” al servei dels emigrants.

Cal que l’Església en el seu conjunt i cada cristià particularment practiqui i difongui “la cultura de la trobada, de l’acollida, de la reconciliació, de la solidaritat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!