Trobada d'intel·lectuals catòlics a Poblet

Els dies 17 i 18 d’octubre va tenir lloc a Poblet la quarta trobada d’intel·lectuals catòlics acollits pel seu pare abat i per tota la comunitat cistercenca. El tema de la trobada era explorar quina novetat o novetats pot aportar el cristianisme en la societat actual.

La trobada va reunir unes vuitanta persones i va alternar moments reflexius i espais de pregària, meditació i convivència en un clima de calidesa i familiaritat molt especial. Va comptar amb dues ponències principals del Dr. Ignasi Boada (Universitat Ramon Llull) de la Dra. Camino Cañón (Universidad Pontificia de Comillas) i amb tres comunicacions, presentades a la tarda, per part d’Anna Roig (Càritas Barcelona), del Dr. Eduard Ibañez (Justícia i Pau) i de la Dra. Inês Castel Branco (Editorial Fragmenta).

Totes les presentacions van anar seguides d’un diàleg participatiu i intens en un marc de cordialitat. La trobada va ser especialment útil per fer un diagnòstic de la situació i per entreveure allò de valuós i significatiu que pot aportar el cristianisme en la cultura del present. Es va subratllar, de manera especial, el vector de l’esperança i l’alegria enfront del desànim, la vivència de la transparència davant l’opacitat del món, la dinàmica comunitària i els vincles fraterns davant el jo connectat a la infoesfera, el compromís amb els més febles, una economia social basada en el do i la gratuïtat, l’articulació d’una litúrgia creativa i acollidora, atenta als signes dels temps i la necessitat de mostrar el nucli essencial de la fe a través del propi testimoniatge de vida.

Els continguts d’aquesta trobada es publicaran, com cada any, en un llibre editat per la Fundació de Poblet que es presentarà oportunament a Barcelona. Tal com expressa el pare abat, la trobada és un espai de trobada de laics i per a laics catòlics amb la finalitat d’aprofundir l’opció de fe i enfortir-la. L’equip convocant i organitzador està integrat pel Dr. Cristòfol Trepat (Universitat de Barcelona), Dra. Maria del Mar Galceran (Universitat Ramon Llull) i Dr. Francesc Torralba (Universitat Ramon Llull).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!