Segons el Comitè dels Drets Humans de l’Infant de l’ONU, uns 24 milions de nens i nenes del Sudan corren el risc de patir una catàstrofe generacional.

Des de fa mesos estan sense escolaritzar, privats de la seguretat psicològica que suposa anar a classe. Milions han estat desplaçats pel conflicte que va començar el 15 d’abril del 2023 i pateixen escassetat extrema d’aliments i atenció sanitària.

Enmig de la seva lluita per sobreviure, la infància ha patit violència sexual, persecució ètnica, segrestos, reclutament en grups armats i sotmetiment al terror per part d’homes armats.

World Vision alerta sobre l’emergència al país

El director de World Vision Sudan, John Makoni, alerta: “El Sudan és en l’actualitat possiblement el pitjor lloc del món perquè visqui un nen, a causa de l’enorme nombre de nens i nenes afectats pel conflicte, però també pels diferents reptes físics i emocionals als quals s’enfronten.”

Makoni denuncia que la infància està “literalment famolenca, maltractada i traumatitzada pel que està vivint i presenciant. Molts nens i nenes han fugit de la violència, però no han pogut trobar una seguretat real.”

Com explica Makoni, World Vision treballa per alleugerir el calvari al qual s’enfronten els petits, en associació amb Unicef per gestionar espais segurs per a ells. Són Espais Amics de la Infància, un poden sentir-se protegits, atesos i on poden recuperar una certa sensació de normalitat dins del caos.

El director de World Vision Sudan també explica que les dones i nenes desplaçades s’enfronten a riscos importants de violència sexual mentre viuen en refugis temporals, als passos fronterers o mentre es desplacen buscant seguretat.

World Vision ajuda a gestionar els casos de qui ha patit violència i ofereix serveis psicosocials a més de mil dones i nenes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!