Pregar per la Creació

La pregària, quan és sincera i humil, és capaç de crear una solidaritat més forta i ràpida que tot el que corre per les xarxes socials. A més, està lliure de virus i suporta sense dificultat qualsevol interferència nociva. Encara més, si es tracta de quelcom tan urgent com és la preservació del do de la Creació.

El dia 1 de setembre som convidats pel papa Francesc a pregar per la Creació

El dia 1 de setembre som convidats pel papa Francesc a pregar per la Creació

El dia 1 de setembre som convidats pel papa Francesc a pregar per la Creació, qüestió per la qual té una especial sensibilitat, tal com es dedueix de la seva encíclica Laudato Si sobre la cura de la casa de tots. Fem d’aquest dia una aposta important pel que significa de solidaritat i per la força innegable d’una humanitat unida en pregària.

Tanmateix, què se’ns demana? La pregària té sentit quan expressa un desig sincer i unànime a favor d’una ecologia integral i, alhora, és signe de conversió, ja que el desafiament ambiental que vivim ens afecta a tots i té la seva repercussió més negativa en la major part de la població mundial. El clam de la terra i dels pobres conflueix en un únic crit que demana sobretot justícia, un clamorós toc d’atenció sobre la possibilitat de no retorn d’alguns fenòmens de deteriorament indefinit que ja patim i que lamentablement no preveuen la defensa de tot el planeta, sinó els interessos d’uns pocs. Pregària i acció en un just equilibri. Contemplació i compromís en una unitat significativa. No podem quedar passius davant del deteriorament de la qualitat de la vida humana i la degradació social. Per la nostra fe en el Déu Creador, que ho ha fet tot perquè ens estima, els creients hi estem totalment implicats.

Es tracta d’una responsabilitat compartida que sap molt bé que tots els éssers ens necessitem els uns als altres. No oblidem que formem part de la Creació. Com diu el papa Francesc, «el nostre propi cos està constituït pels elements del planeta, el seu aire és el que ens dona l’alè i la seva aigua ens vivifica i restaura» (Laudato Si, 2). Això significa que tots —sense excepció— tenim dret a viure i ser feliços.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona
Administrador apostòlic de Mallorca

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!