No recollim gent; acollim persones”, exposa sor Lucía Caram, que el divendres 16 de desembre té previst tornar a Ucraïna. Serà el catorzè viatge al país massacrat i martiritzat que continua necessitant la solidaritat de tothom. 9 d’aquests viatges els ha fet amb l’Associació de Voluntaris de Caixabank i Missatgers de la Pau.

En aquest treball incansable per ajudar els ucraïnesos, sor Lucía compta amb l’acompanyament del papa Francesc: “En l’últim viatge em van acompanyar dos assessors seus (Jordi Bertomeu i Juan Carlos Cruz, que van portar rosaris que els havia donat el Papa per entregar al país), i després de cada viatge m’envia una carta. Aquesta setmana m’ha enviat una carta entranyable en la qual em diu que és relativament fàcil contemplar el Senyor en la Transfiguració, però el més difícil és contemplar-lo en el Calvari, i que ens acompanya en aquesta contemplació de Jesús que es troba en agonia a Ucraïna, un poble que està sent martiritzat”.

El papa Francesc viu amb molta tristesa i dolor aquesta situació”, ha exposat sor Lucía en declaracions a Catalunya Cristiana. I ha afegit: “Sé que està utilitzant tots els recursos que té per poder aconseguir l’intercanvi de presoners d’un cantó i de l’altre. Desitjaria poder visitar Rússia i Ucraïna però no li ho permeten.”

L’impuls de sor Lucía des de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa i amb l’ajuda d’administracions, associacions, empreses i particulars ha permès obrir el corredor humanitari més important de l’Estat espanyol.  Corredors que permeten portar persones que fugen de la guerra o militars ferits, molts d’ells mutilats.

Així, a l’hora de fer balanç de la feina feta, la Fundació del Convent de Santa Clara va participar en dos corredors humanitaris amb Open Arms, acollint 90 persones que fugien de l’horror de la guerra. Posteriorment, la col·laboració es va ampliar amb l’Associació de Voluntaris de Caixabank, amb les quals es van organitzar 11 combois humanitaris, per al trasllat de 550 persones que van ser acollides en famílies, pisos cedits per Caixabank i particulars, i també en pisos llogats per la Fundació.

També es va sumar activament al trasllat i gestió de l’atenció mèdica i quirúrgicaa en hospitals de Madrid i Barcelona de 41 soldats ferits de guerra, que van poder estar acompanyats dels seus familiars, i de 7 malalts oncològics amb les seves famílies.

Per tant, la prioritat continua sent la dels corredors humanitaris, amb el compromís d’activar corredors humanitaris exprés, que permetin portar i retornar cada mes 4 o 5 ferits.

A tot aquest balanç cal afegir l’enviament de 75 vehicles, fonamentalment ambulàncies; de 100 equips de reanimació amb els respectius desfibril·ladors i motxilles d’emergència; dos tràilers de medicaments, i un tràiler amb 6.000 nòrdics que sortirà el proper 2 de gener gràcies a una empresa d’Olot.

No podem suportar que la guerra duri tant”, ha manifestat sor Lucía en la roda de premsa oferta dimarts 13 de desembre, en què ha fet balanç de la feina feta, tant a Ucraïna com per pal·liar la pobresa quilòmetre zero, des de Manresa, però també del que cal fer: “Volem mantenir els corredors humanitaris, pal·liar les conseqüències del fred i continuar enviant ambulàncies i pick-ups”.

Sor Lucía amb la resta de persones que han participat a la roda de premsa.

Sor Lucía ha volgut agrair tota l’ajuda i solidaritat i ha recordat la manera de col·laborar amb la Fundació del Convent de Santa Clara: fent un bizum al 05122 o una aportació al compte ES43 2100 3093 0722 0031 6970.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!