Mor Mn. Francesc Vergés

Després d’una llarga trajectòria de compromís amb l’Església i el país, acaba de morir a Barcelona Mn. Francesc Vergés i Vives, als 95 anys d’edat. El que durant més de 50 anys ha estat el capellà de la comunitat benedictina de Sant Pere de les Puel·les ha estat una figura important de l’Església catalana i un dels catalans més vigilats pel franquisme.

Mn. Francesc Vergés va néixer a Sant Feliu de Llobregat l’any 1919, tot i que uns quants anys després la seva família es va traslladar a Barcelona perquè el fill pogués estudiar al seminari. Va estudiar a Roma i després va tornar a l’arquebisbat de Barcelona. Ja com a capellà, va substituir Mn. Pere Tarrés com a vicari a Sant Esteve Sesrovires. Juntament amb el beat Tarrés, Mn. Vergés va jugar un paper clau en la recuperació de les colònies per a joves i infants a Catalunya. I més tard també va participar molt activament en la recuperació de l’escoltisme cristià. Mn. Francesc Vergés va ser també un dels iniciador de la Unió Sacerdotal.

La seva vinculació amb el moviment democràtic i la participació en iniciatives com ara la Caputxinada van fer que Mn. Vergés esdevigués un dels catalans més perseguits per la dictadura franquista. El seu nom figura en la “llista negra” del franquisme. Tant és així que fins i tot va patir la repressió de forma directa, a principis dels anys 60, quan va ser segrestat al carrer Anglí i retingut, probablement, a la comissaria de la Verneda.

Des del 1947 i fins fa poc, Mn. Francesc Vergés ha estat el capellà de la comunitat benedictina de Sant Pere de les Puel·les.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!