L'exhortació del Papa 'Amoris Laetitia' "serà la carta magna" de l'Encontre Mundial de les Famílies Dublin 2018

El proper Encontre Mundial de les Famílies es farà del 22 al 26 d’agost de 2018 a Dublín, i tindrà com a lema L’Evangeli de la família, alegria per al món. El president del Consell Pontifici per a la Família, Vincenzo Paglia, ha explicat aquest dimarts, en la presentació de l’esdeveniment a la Sala de Premsa de la Santa Seu, que l’exhortació Amoris Laetitia “serà la carta magna de la convocatòria”. Sobre el tema, Monsenyor Paglia ha assegurat que “és una invitació a fer present l’amor de les famílies cristianes, que són bona notícia per a l’Església i per al món”.
Per la seva banda, l’arquebisbe de Dublin, Dearmund Martin, ha destacat la importància del fet que Francesc “hagi triat la família com a tema per als primers sínodes de bisbes del seu pontificat, com també havia fet Sant Joan Pau II l’any 1980”. El prelat irlandès ha expressat igualment el seu desig que “el proper Encontre Mundial de les Famílies sigui una festa del testimoni de l’amor de Déu revelat en Jesucrist”, i ha afegit que “la vocació de les parelles cristianes, sostingudes pel sagrament del matrimoni, és un crida a testimoniar aquest amor i experimentar l’alegria del compartir l’amor de Jesús amb els qui es troben en dificultats”.
El “camí cap a la santedat des de la senzillesa”
D’altra banda, el Papa ha assegurat aquest mateix dimarts que “caminar davant la presència de Déu de manera irreprensible vol dir moure’s cap a la santedat, un compromís que necessita un cor que sàpiga esperar amb coratge, posar-se en diàleg i obrir-se a la gràcia”. En aquesta línia, Francesc ha dit que “la santedat no es compra, sinó que és un camí que es pot fer només si el sostenen el coratge, l’esperança, la gràcia i la conversió”. D’aquesta manera, ha comentat la lectura de la Carta de Pere llegida avui, que és com una presentació de la santedat. El bisbe de Roma ha insistit que “el Regne del Cel de Jesús és per a aquells que tenen un coratge mogut per l’esperança, segona etapa del camí cap a la santedat”. El pontífex ha recordat també les paraules de Pere, basades en la idea de “posar la santedat en mans de Déu, perquè és una gràcia que hem de demanar i no la podem fer nosaltres sols”.
El Papa ha explicat que Pere “posa de manifest la importància d’un quart element, quan invita els seus interlocutors a canviar des de dins el propi cor, en un constant treball interior”. En la mateixa línie, ha reivindicat “la conversió de cada dia, de la senzillesa de la vida quotidiana, buscant una santedat simple i sense pensar en grans coses, per exemple mossegant-nos la llengua quan volem criticar algú”. Francesc ha completat aquest dimarts una homilia dedicada a dibuixar “un camí, el de la santedat, que és a l’abast de tothom” d’acord amb l’esperit del Concili Vaticà II.
El cardenal Parolin, a la cimera humanitària
És notícia també Pietro Parolin, que ha fet aquest mateix dimarts un balanç positiu d’aquests dos dies de sessions en la Cimera Internacional sobre Ajuda Humanitària que es fa a Istambul des de dilluns. El secretari d’Estat del Vaticà ha destacat que s’hi parla dels milions de persones que fugen de les guerres, la violència, els desastres naturals, les persecucions i les conseqüències del canvi climàtic. Ha aclarit que, en el rerefons de totes les intervencions, hi ha sobretot el conflicte de Síria, amb els centenars de milers de morts i els milions de refugiats. “La convocatòria de la cimera ha estat una idea positiva, precisament pels objectius marcats en la iniciativa”, ha destacat.
El cardenal Parolin, a més, ha comentat que “els treballs que s’han desenvolupat aquests dos dies estan responent parcialment a les expectatives creades, sobretot en el sentit de concretar molt la resposta i de no limitar-nos només a les paraules o a les declaracions, sinó traduir tot el contingut en iniciatives ben precises, per ajudar els qui pateixen”. El número dos del Papa Francesc ha comentat, en la mateixa línia, que l’important d’aquesta cimera a Turquia és que provoqui compromisos i accions concretes. El cardenal Pietro Parolin ha avisat, però, del risc que aquesta cimera humanitària “doni pas al silenci i a l’oblit i que els treballs no es tradueixin en accions concretes”.
L’imam d’Al-Azhar veu Francesc com “un home de pau”
I finalment destaquem que l’imam d’Al-Azhar, la prestigiosa universitat sunnita del Caire, ha assegurat igualment aquest dimarts que el Papa Francesc “és un home de pau que segueix l’esperit d’amor que defensa el cristianisme”. En una entrevista exclusiva als mitjans vaticans, Ahmad Muhammad Al-Tayyib ha donat les gràcies al pontífex i a la Santa Seu “per l’acollida en la visita” de dilluns, durant la qual es va entrevistar durant mitja hora amb el bisbe de Roma. El líder musulmà, ha afegit que “ha arribat ara el moment d’impulsar un compromís comú de les religions monoteistes a favor d’una pau autèntica”, palpable i duradora.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 24 de maig.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!