«L’Evangeli és tan radical que és difícil de suportar»

«Tenim un Papa que llança temes i fa preguntes que són la primera part d’una conversa amb el món amb el qual el Papa diu que cal involucrar-se», sosté el peruà Javier Iguíñiz, president sortint del Moviment Internacional d’Intel·lectuals Catòlics-Pax Romana. Kevin Ahern és el nou president d’aquest Moviment després de la 32a assemblea mundial que es va celebrar a Barcelona a finals d’octubre.
Iguíñiz aposta clarament perquè els catòlics s’involucrin més en responsabilitats públiques, ara bé, amb unes determinades condicions: «Falta el suport de la mateixa Església i dels cristians per a qui assumeix responsabilitats públiques, polítiques, perquè és un territori minat… Cal estimular el compromís en l’activitat pública per ser més eficaços, per eradicar la pobresa… però cal un acompanyament afable, no concessiu, de revisió, de pregària, de suport concret perquè els cristians s’embarquin en aquestes aventures tan arriscades com és la d’exposar-se en públic o errar i tirar endavant».
Iguíñiz valora el moment actual com una oportunitat i proposa que «l’Església ha de ser cada vegada més transparent, s’ha de deixar mirar a costa de trobar coses terribles, immundes fins i tot. Hem d’obrir les finestres i ser humils per deixar-se mirar i tractar de ser coherent perquè el que es trobi quan ens mirin sigui honest, admirable… almenys, que es vegi un esforç de coherència i de servei als altres, que hi és».
Anar avançant amb la «guia de les conviccions inspirada per l’Evangeli i les lliçons que el món ens dóna» és el criteri d’Iguíñiz: «Persistim tan com podem a ser part d’una Església que a vegades es presenta com a creadora de problemes per a les persones en lloc de ser una Església acollidora, que guareix i alleuja durant les dificultats i els patiments», conclou.
ICMICA MIIC-Pax Romana és una xarxa mundial que agrupa 60 moviments locals dels cinc continents (entre ells el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, el Grup de Juristes Roda Ventura i la Fundació Joan Maragall). Pretén ser un instrument en el diàleg entre fe i raó, i actuar en defensa dels drets humans, especialment en l’eradicació de la pobresa. També treballa en el camp ecumènic i interreligiós

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!