El col·legi del Sagrat Cor, del barri del Fort Pienc de Barcelona, tancarà per complet a final de curs. Si bé, en un primer moment, la voluntat era la de continuar l’etapa de Secundària un curs més, finalment, en bona mesura per les demandes de les famílies, la titularitat ha conclòs que “no és viable aquesta proposta inicial de mantenir l’ESO durant el proper curs. Per tant, en coordinació amb el Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona, la Titularitat ha decidit que es tanqui també aquesta etapa a la finalització d’aquest curs escolar”.

Per tant, el mateix procediment extraordinari d’escolarització que s’havia anunciat per a infantil i primària, també es garanteix per a Secundària (tret de l’alumnat de l’actual 6è de primària). Així mateix, s’ha treballat amb la Fundació Escola Cristiana per poder oferir a totes les famílies la continuïtat en centres amb un ideari cristià i amb projectes educatius consolidats.

Recordem que les Religioses Serventes del Sagrat Cor de Jesús van fundar l’escola l’any 1939 per tal de cobrir les necessitats escolars del barri, concretament de les nenes, que en aquell moment quedaven al marge de l’educació. Fundada a Vic a finals del segle XIX pel sacerdot Joan Collell, la creació d’aquesta obra sorgeix de la necessitat d’atendre les joves obreres i l’educació dels seus fills en un moment de gran industrialització a Catalunya.

Com explicaven les religioses en un comunicat, “ja fa anys que l’escola va perdent concerts, i aquest curs ha perdut els dels grups de I3, I4 i 1r de primària perquè no arribava a la ràtio de concert. Cal tenir en compte que l’escola té un 27% d’alumnat vulnerable davant del 14% del global del Servei d’Educació de Catalunya. Aquest fet significa un esforç extraordinari de recursos humans i econòmics. Malgrat el gran esforç de la institució religiosa i de l’escola, la davallada demogràfica i l’infrafinançament no fan viable la continuïtat d’aquestes etapes”.

Des de la titularitat es lamenta haver hagut de prendre “aquesta difícil decisió per les conseqüències que comporta i per haver de tancar un projecte educatiu i una presència que ha acollit i educat tants alumnes de la ciutat”.

En relació amb els treballadors, es treballa amb la Fundació Escola Cristiana per donar-los prioritat en la borsa de treball existent per a les seves quatre-centes escoles associades.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!