Sis anys després de la primera conferència mundial sobre l’esport i la fe, que es va desenvolupar amb el tema L’esport al servei de la humanitat, el Vaticà acull el 29 i 30 de setembre, la cimera internacional Esport per a tothom: cohesionat, accessible i adaptat a cada persona.

L’esdeveniment està organitzat pel Dicasteri per a la Cultura i l’Educació i el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida

Com explica Mons. Melchor Sánchez de Toca, sotssecretari del Dicasteri per a la Cultura i l’Educació, “tothom hauria de poder experimentar l’emoció de l’esport, el resultat obtingut a través d’un esforç sostingut en el temps, l’emoció de la victòria o d’un petit triomf, la humilitat i la saviesa en la derrota, el significat del treball en equip”, i tot això “independentment de la condició de qui ho practiqui”.

Aquest esdeveniment, com la cimera del 2016, tindrà una declaració final que constitueix “una crida a l’acció”, perquè “la veritable inclusió es fa al carrer, amb accions concretes i no amb paraules”, assenyala Sánchez de Toca.

Aquesta declaració es presentarà divendres 30 en presència del papa Francesc, el qual adreçarà una salutació especial als participants. Alguns esportistes, representants dels grups més vulnerables, i representants d’institucions, signaran la declaració.

Segons el secretari del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, Mons. Alexander Awi, l’objectiu de la trobada és instar el món de l’esport i la política que facin seva la declaració que es presentarà als participants.

D’aquesta manera es busca el compromís per treballar per la integració de les persones en la societat a través de l’esport, especialment de les persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals i relacionals, els immigrants i refugiats, els presos, els joves i la gent gran, les dones, etc.

Aquesta cimera intenta que es redueixi la divisió entre l’esport professional i l’amateur, de manera que no es perdi el sentit del joc, l’amistat i la gratuïtat

Els tres grans conceptes, cohesió, accessibilitat i adaptació de l’esport, seran desenvolupats per tres grans representants d’institucions: Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional (esport cohesionat); Filippo Grandi, president d’Acnur (esport acccesible), i Andrew Parsons, president del Comitè Paralímpic Internacional (esport adaptat a cada persona).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!