La roda de premsa de l’última reunió de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola ha començat amb una reflexió sobre la urgència de fer un pacte social d’abast estatal per una educació integral dels infants i joves. El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Francisco-César García Magán, ha iniciat la seva intervenció manifestant la seva proximitat i pregària per tots els afectats per l’atac que un menor ha perpetrat en un institut de Jerez contra tres docents i dos alumnes.

“Aquest fet ens convida a una reflexió que es fa urgent en la nostra societat”, ha manifestat García Magán, “i és que constantment els mitjans recullen notícies de menors que parlen de violència, agressions sexuals, suïcidi, i que assenyalen una situació greu per al present i una perspectiva difícil per al futur de la societat”. Per això, “calen pactes socials d’abast nacional que incideixin en l’educació en el sentit integral i ampli de la paraula: una educació humana, moral, en valors, espiritual i en el respecte de l’altre per a la construcció d’una societat sana”.

FRANCISCO-CÉSAR GARCÍA MAGÁN

“Constantment els mitjans recullen notícies de menors que parlen de violència, agressions sexuals, suïcidi, i que assenyalen una situació greu per al present i una perspectiva difícil per al futur de la societat”

Durant la darrera reunió de la Comissió Permanent, el president de la Comissió Episcopal per a l’Educació i Cultura, Mons. Alfonso Carrasco, ha informado sobre els preparatius del Congrés “L’Església en l’Educació. Presència i Compromís”. Aquest esdeveniment tindrà la seva sessió final el febrer del 2024 a Madrid, després d’una fase prèvia que arrenca el 2 d’octubre a Barcelona. Durant aquest temps, la Comissió convoca tota la comunitat educativa a una reflexió conjunta sobre la presència de l’educació catòlica a Espanya.

INFORME ABUSOS

García Magán ha parlat novament del problema dels abusos, i ha reconegut que el bufet d’advocats Cremades-Calvo Sotelo ha anunciat als bisbes espanyols que els lliurarà l’informe definitiu d’aquí dues setmanes, però ha admès que no és el primer retard i que, per tant, cal esperar verificar si aquest anunci es compleix. 

El secretari general de la Conferència Episcopal ha lamentat que ara, dins aquesta complexitat, s’afegeixen dificultats de calendari ja que, per exemple, el cardenal Joan Josep Omella participarà en l’assemblea general del Sínode a Roma, del 4 al 29 d’octubre, i és necessari que ell valori el document de Cremades amb la comissió executiva, cosa que pot endarrerir encara més la presentació final. 

Entre els documents que estudia l’episcopat, n’hi ha un sobre transmissions litúrgiques per ràdio i televisió, ara en estudi de cara a la plenària del novembre. 

En un altre moment de la compareixença, García Magán ha condemnat personalment el comportament del sacerdot de la diòcesi de Màlaga, detingut i a disposició judicial per haver agredit sexualment dones a les quals sedava amb substàncies per sotmetre-les. Com a portaveu dels bisbes, ha fet seu el contingut de la nota difosa aquest dimecres pel mateix bisbat de Màlaga, alhora que ha recordat que el cas està sota secret de sumari.

D’altra banda, el secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola ha dit, sobre la possible concessió d’una amnistia als encausats pel procés català, que la situació política actual d’Espanya no és com la del canvi de règim de finals dels anys setanta. En aquest sentit, García Magán ha aclarit que Pedro Sánchez no ha dit res encara explícitament sobre la concessió de cap amnistia i que, en qualsevol cas, sempre cal respectar la legalitat constitucional vigent i la separació de poders. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!