El Papa demana perdó "per la divisió entre els cristians i pels comportaments no evangèlics" dels catòlics

El Papa Francesc ha presidit aquesta tarda, a la Basílica de Sant Pau Extramurs, una celebració ecumènica amb motiu de la festa de la Conversió de Sant Pau. Ha estat una celebració ecumènica amb la qual s’ha completat la Setmana de Pregària Universal per la Unitat dels Cristians, amb el lema “Destinats a proclamar les grandeses del Senyor”. En la seva intervenció, el Sant Pare ha demanat explícitament perdó per la “divisió entre els cristians i pels comportaments no evangèlics” que han tingut els catòlics en relació amb altres cristians.
En la celebració de vespres solemnes, també hi ha hagut representants ortodoxos, anglicans, protestants i d’altres confessions cristianes. El pas de Sant Pau, de l’odi i la persecució als cristians a la integració entre els seguidors de Jesús, és també un exemple per al món d’avui, segons han destacat tots els participants en la trobada a la basílica romana que porta el nom de Pau de Tars. Francesc ha recordat també que la pau es fa “en el camí”, ja que “només quan ens acostem els uns als altres, però sobretot en la mesura d’una autèntica conversió al Senyor, les diverses esglésies completaran la veritable ruta cap a la unitat”.
Claudio Maria Celli recull el premi Bravo Especial
Claudio Maria Celli, que va ser president del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials durant 8 anys, ha rebut aquest dilluns al vespre, a Madrid, el Premi Bravo Especial, dins el lliurament anual d’aquests guardons promoguts per la Comissió de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola. Celli, en unes declaracions abans de l’acte, s’ha mostrat orgullós perquè “aquest reconeixement és per al Pontifici Consell i la seva feina, sobretot amb les noves tecnologies i un lloc web que permet conèixer millor Jesucrist”.
Com a balanç dels seus 8 anys al capdavant del Pontifici Consell, Claudio Maria Celli ha destacat les trobades amb comunicadors d’Amèrica llatina, Àsia i Àfrica com a grans esdeveniments, com també la proximitat amb moltes realitats diverses des que Benet XVI el va nomenar president del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials. Celli ha qualificat de “molt bonic” aquest treball, en el qual ha conegut problemes però també moltes alegries i esperances.
Aquest dimarts a les 11.30 hores, a la Sala de Premsa de la Santa Seu, es presenta el missatge del Papa per a la Quaresma, sota aquest títol “Vull misericòrdia i no pas sacrificis; les obres de Misericòrdia en el camí jubilar”. Participaran en l’acte l’arquebisbe de la diòcesi d’Agrigento, el cardenal Francesco Montenegro, membre del Consell Pontifici Cor Unum, el secretari del mateix dicasteri Giampietro Dal Toso i el sotssecretari Segundo Tejado Muñoz.
Mentrestant, dins el Jubileu de la Misericòrdia, des d’aquest dimarts i fins dijous, a la sala dels Silenciosos Obrers de la Creu, es farà el congrés “La misericòrdia, Déu es mou amb compassió”. Dimecres els participants se sumaran a l’audiència general de Francesc, i participaran a la tarda Angelo Becciu, sotssecretari de la Secretaria d’Estat, a l’església de Santa Maria del Sufragi, on es troba la tomba del beat Luigi Novarese, fundador de l’associació.
El Papa viatjarà a Suècia a finals d’octubre
Finalment destaquem que l’Oficina de Premsa de la Santa Seu explica aquest dilluns, en un comunicat, que Sant Pare anirà a la ciutat sueca de Lund per commemorar els 500 anys de la Reforma Protestant. El bisbe de Roma té la intenció de participar, durant aquesta estada a Suècia, en una cerimònia conjunta entre l’Església Catòlica i la Federació Luterana Mundial per commemorar aquest cinquè centenari. Serà el proper 31 d’octubre.
El secretari del Pontifici Consell per la Promoció de la Unitat dels Cristians, Brian Farrell, ha destacat aquest dilluns que, “durant els últims 50 anys, s’ha buscat una mirada més profunda”. Brian Farrell també ha dit que “el treball ecumènic comporta valorar els motius que van portar Luter a impulsar la reforma, és a dir, els abusos de la seva època dins l’Església amb els béns materials, i també a reconèixer l’esforç del Concili Vaticà II en el diàleg per la unitat dels cristians”.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 25 de gener.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!