El Papa crea un col·legi especial contra els delictes més greus

Francesc ha afegit un òrgan col·legiat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, format per set bisbes o cardenals nomenats directament pel Papa. L’objectiu és que jutgi els casos de delictes greus en temps més ràpids i sempre amb la profunditat que cal. Un pas més fet pel Pontífex en la línia de la transparència i lluita contra els delictes més greus iniciada amb Benet XVI i que permetrà processos més ràpids.

“El motu proprio Sacrametorum sanctitatis tuteta (italià) de Joan Pau II, publicat el 30 d’abril del 2001 i actualitzat el 21 de maig del 2010 per Benet XVI, precisa quins són els delictes reservats a la competència de la Congregació per a la Doctrina de la Fe“, ha explicat el portaveu vaticà, el pare Federico Lombardi. I ha explicat que és “en conformitat amb l’article 52 de la constitució apostòlica Pastor Bonus“.

Per jutjar els delictes greus, ha dit el P. Lombardi, “la Congregació de la Doctrina de la Fe actua a través d’un procés penal, judicial o administratiu, llevat que no sigui possible sotmetre la decisió directament al Summe Pontífex per als casos gravíssims”. Queda entès, ha afegit, que en els delictes contraris a la fe, “la competència en primera instància és l’ordinari”. També ha assenyalat que “a causa del nombre de recursos existents i de la necessitat de garantir-ne un examen més ràpid, després d’una reflexió profunda, el Papa ha instituït aquest òrgan”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!