Col·locada la primera porta de la façana del Naixement de la Sagrada Família

S’ha instal·lat la primera porta de la façana del Naixement de la Sagrada Família. N’hi haurà quatre en total. La porta està ubicada al pòrtic central de la caritat. És de bronze i té una alçada de més de 7 metres per 3 metres d’amplada.

La façana del Naixement exposa els principals esdeveniments dels primers anys de vida de Jesucrist en un conjunt escultòric i ornamental ple d’optimisme i d’alegria, on tota la creació celebra el Naixement. Les portes encaixen en aquest context i estan inspirades en la natura. Cada porta és diferent; la que s’ha instal·lat avui és plena d’heura, de fulles i flors de carbassa i flors de lliri. També hi ha diferents insectes com ara escarabats, xinxes, vespes, mosques, llagostes, papallones, centpeus, grills, abelles, marietes, erugues, aranyes, formigues i libèl·lules. El color que domina és el verd, que s’ha aconseguit a partir del procés de corrosió del bronze.

El disseny de les portes de la façana del Naixement ha estat presentat i aprovat per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, ja que des de l’any 2005 la façana del Naixement i la cripta del temple formen part del Patrimoni Mundial de la Unesco.

L’autor del projecte és l’escultor Etsuro Sotoo. Des de l’any 1978 col·labora amb el temple, primer amb la restauració i execució dels grups escultòrics del portal del Roser i de la façana del Naixement, destruïts durant la Guerra Civil, i ara, amb les portes d’aquesta façana.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!