Col·lecció de relleus sobre la vida d'Antoni Gaudí

Artista apassionat. Escultor del sentiment. Les obres d’Antonio Oteiza (Sant Sebastià, 1926) són una barreja de tendresa, força i, a voltes, violència. Les seves mans enèrgiques, entusiastes, transformen els diversos materials, sobretot l’argila, en art ple de matisos, de caràcter, i també d’ànima. Heus aquí la fita que persegueix cadascuna de les seves creacions: copsar l’esperit de les coses i tranformar-lo en obra d’art. El frare caputxí, germà de l’il·lustre Jorge Oteiza, és un dels màxims exponents de l’art religiós espanyol de finals del segle XX i principis del XXI. Als seus 87 anys Antonio encara continua creant. No pot deixar de fer-ho. La rauxa artística l’empeny. “Quan ho deixi de fer”, assegura, “serà el millor indicador que el final és a prop”.

Una de les seves darreres aventures artístiques ha estat recentment presentada al Círcol de Reus. Es tracta d’una vintena llarga de relleus sobre la vida d’Antoni Gaudí, realitzats juntament amb la ceramista reusenca Neus Segrià. Amb aquest treball únic, els dos artistes, ben compenetrats, fan una crida a penetrar en l’univers fascinant del genial arquitecte de Riudoms.

El suggeridor expressionisme de l’escultor i els matisos de color de la ceramista fan d’aquets relleus una obra única a l’hora de copsar la força creativa de Gaudí. “Seguint la seqüència dels 26 relleus -assenyala l’arquitecte Joan Figuerola, un dels impulsors de la iniciativa- es pot interpretar el fructífer recorregut de la vida de Gaudí i l’itinerari interior d’un home amb la mirada posada en la transcendència.”

Podeu llegir tot el reportatge íntegrament en format PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!