ABAT OCTAVI VILÀ

Divendres 24 de març, a les 19.30, conferència quaresmal Viure la Setmana Santa, avui amb el P. Octavi Vilà, abat de Poblet, a l’església prioral de Sant Pere Apòstol de Reus. Ortanitza: Confraria de Sant Pere Apòstol de Reus.

 

El monestir de Poblet regalarà un llibre a tots els seus visitants la diada de Sant Jordi

 

POBLET

Dissabte 25 de març, recés de Quaresma a Poblet: a les 10.00, eucaristia; a les 11.15, lectio dinamitzada pel Grup Sedàs al Palau de l’Abat; a les 14.00, dinar al restaurant de l’hostatgeria externa; a les 16.30, xerrada Els deixebles veuen al Senyor ressuscitat i reben l’Esperit Sant per fra Bernat; a les 17.30, diàleg amb els participants; a les 18.30, vespres conventuals.

 

 

“VENIU A MI”

Dissabte 25 i diumenge 26 de març, a les 17.00, representació de Veniu a mi, la Passió de Llinars del Vallès que es pot veure al Teatre Auditori de Llinars.

 

 

PREGÓ DE SETMANA SANTA

Diumenge 26 de març, a les 11.30, pregó de la Setmana Santa de Lleida a càrrec de Joan Viñas amb la representació de La Moixiganga amb l’Esbart Dansaire Sícoris-Ballet Ciutat de Lleida a la seu vella de Lleida (nau central).

 

 

PREGÓ DE SETMANA SANTA

Diumenge 26 de març, a les 12.00, pregó de la Setmana Santa de Tarragona a càrrec de Pere Navarro, professor de la URV i membre de diverses entitats culturals de Tarragona, a l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona i Ajuntament de Tarragona

 

 

SETMANA SANTA

Divendres 31 de març, a les 19.00, presentació del programa d’actes i inauguració de l’exposició Icones de la Setmana Santa a la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat. Organita: Col·lectiu Misteris Olesa.

 

 

PROCESSÓ DEL DIVENDRES DE DOLORS A TARRAGONA

Divendres 31 de març, a les 19.45, processó amb inici a l’església de Sant Llorenç, recorrerà els carrers de la Part Alta de Tarragona. Participaran en la processó els Armats de la Confraria de La Sang de Constantí i els del Gremi de Pagesos, el Sant Crist de la secció de les Senyores de la Pietat, els misteris de la Pietat i del Sant Sepulcre la coral L’Àncora, els alumnes del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona i els congregants, fidels i autoritats. Organitza: Gremi dels Pagesos de Sant Llorenç i de Sant Isidre de Tarragona.

LA PASSIÓ

Dissabte 1 d’abril, a les 16.00, representació de la Passió al Gran Teatre de Cervera.

PROCESSÓ DE PASSIÓ

Dissabte 1 d’abril, a les 19.00, processó amb sortida des de l’església de Sant Nicolau de Bari de Tarragona, recorrerà els carrers del voltant. Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista de Tarragona.

CONCERT SACRE

Dissabte 1 d’abril, a les 20.00, XXXII concert sacre de Setmana Santa a càrrec de la coral L’Àncora, dirigida per Sílvia Virgili a l’església de Sant Llorenç de Tarragona. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona.

 

 

MÚSICA SACRA

Dissabte 1 d’abril, a les 18.00, concert de música sacra a l’església del Mercadal de Girona. Hi participen el Cor de Cambra de Girona, la Capella Polifònica de Girona i el Cor Maragall. Organitza: Federació Catalana d’Entitats Corals i la Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona.

 

 

“VENIU A MI”

Dissabte 1 i diumenge 2 d’abril, a les 17.00, representació de Veniu a mi, la Passió de Llinars del Vallès que es pot veure al Teatre Auditori de Llinars.

 

LA SOMERETA

Diumenge de Rams, a les 11.30, benedicció i processó de rams amb el pas de la Somereta a la parròquia del Santíssim Salvador de Pardinyes (Lleida).

MONS. SERGI GORDO

Diumenge de Rams, a les 11.30, benedicció dels rams i la missa a l’agrupació parroquial de Sant Eugeni I Papa i Mare de Déu del Pilar amb el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo.

 

PROCESSÓ

Diumenge de Rams, a les 17.00, processó de l’entrada de Jesús a Jerusalem a l’església parroquial de Sant Joan de Tarragona. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió de Tarragona.

VIA CRUCIS

Diumenge de Rams, a les 19.00, via crucis de la Sang amb inici a l’església de Natzaret de Tarragona. Recorrerà el recinte emmurallat i la Part Alta fins a la catedral, on es venerarà el Sant Crist. En acabar, la imatge serà traslladada a l’església de Natzaret, acompanyada amb el cant del Miserere. Organitza: Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona.

 

MONESTIR DE SANT PERE DE LES PUEL·LES

CATEDRAL DE SOLSONA


SETMANA SANTA

Diumenge 2 d’abril, Diumenge de Rams, a les 10.00, a Sant Cristòfor; a les 11.00, a Sant Bartomeu; a les 12.00, a la Mare de Déu de Port; a les 12.00, a Sant Cristòfor; a les 13.00, a Sant Bartomeu.

Dimecres 3 d’abril, Dimecres Sant, a les 19.00, a Sant Cristòfor, celebració comunitària del sagrament del Perdó.

Dijous 6 d’abril, Dijous Sant, Cena del Senyor, a les 19.30, a la Mare de Déu de Port; a les 19.30, a Sant Bartomeu; a les 20.00, a Sant Cristòfor; hora santa, a les 21.30, a Sant Bartomeu; a les 22.00, a Sant Cristòfor.

Divendres 7 d’abril, Divendres Sant, Commemoració de la mort del Senyor, a les 12.00, a Sant Cristòfor; a les 18.30, a la Mare de Déu de Port; a les 18.30, a Sant Bartomeu; Via Crucis, a les 10.30, a Sant Bartomeu; a les 18.00, a Sant Cristòfor.

Dissabte 8 d’abril, Vetlla Pasqual, a les 21.00, a la Mare de Déu de Port.

 

CONFERÈNCIA

Dilluns 3 d’abril, a les 19.30, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, missa i conferència de Mn. Rafel Serra sobre El Vexilla Regis en la litúrgia de Divendres Sant

 

La Catedral de Lleida es querella contra la Conselleria de Territori

CATEDRAL DE LLEIDA

Dimarts 4 d’abril, a les 18.15, celebració comunitària de la Penitència a la catedral de Lleida; a les 19.00, missa crismal amb la benedicció dels sants olis i la renovació de les promeses sacerdotals.

SETMANA SANTA DE LLEIDA

Dimecres 5 d’abril, a les 19.30, missa en honor del Crist de l’Agonia a l’església de Sant Andreu de Lleida; a las 20.00, processó del trasllat fins a l’església romànica de San Martí, amb les imatges del Sant Crist de l’Agonia i de la Mare de Déu de la Pietat de Jaume I.

CONCERT

Dijous Sant, a les 19.00, el grup vocal Qvinta Essencia interpreta a l’església del Carme de Manresa, Lamentacions i responsoris per Dijous Sant de Tomás Luis de Victoria.

SETMANA SANTA DE REUS

Dijous Sant, a les 20.00, missa de la Cena del Senyor al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, sostinguda pels cants de la Capella de Cantors i Cor Jove de la Reial Congregació.

SETMANA SANTA DE LLEIDA

Divendres Sant, a les 9.00, Via Crucis des de la parròquia de Sant Martí fins a la seu Vella de Lleida amb les imatges del Sant Crist dels Portants de Sant Llorenç i la Pietat “petita” de la Confraria de Jaume I.

 

LA PASSIÓ

Divendres Sant, a les 20.30, representacio de la Passió de Vilassar de Mar a la sala cultural Maria Roser Carrau.

SANT ENTERRAMENT

Divendres Sant, a les 21.00, processó del Sant Enterrament des de la catedral de Girona. Encontre de la Mare de Déu amb la Santa Creu, rendiments d’honor a la Santa Creu, cant del Crec en un Déu i benedicció final.

La Catedral de Lleida es querella contra la Conselleria de Territori

MISSA DE PASQUA

Diumenge de Resurrecció, a les 12.00, a la catedral de Lleida, missa solemne de Pasqua de resurrecció presidida pel bisbe Salvador Giménez.